L'exposició 'Extensions' reuneix al Castell de Sant Ferran de Figueres les mostres de cinc consagrats artistes altempordanesos

A la mostra es poden veure els treballs de Narcís Costa, Miquel Duran, Antoni Federico, Josep Ministral i Xavier Caselles 'Patxè'

‘Extensions’ és una mostra col·lectiva D’art contemporani de cinc consagrats artistes altempordanesos que es pot veure gratuïtament del 5 de desembre al 9 de gener al Castell de Sant Ferrran de Figueres. Comissariada per Enric Tubert, la mostra presenta el treball actual D’un grup de cinc artistes altempordanesos de la mateixa generació que viuen i tenen els seus estudis en pobles situats al nord de la comarca: Narcís Costa a Roses, Miquel Duran a Agullana, Antoni Federico a L’Estrada, Josep Ministral a Llers i Xavier Caselles ?Patxè? a Garriguella. Les dimensions d’un espai com la Sala Martín Cermeño, del Castell de Sant Ferran, actua com un repte i posa a prova la força de les propostes de cada un dels artistes: ‘Laberints’, D’en Narcís Costa; ‘Miralls’, de Miquel Duran; ‘Constel·lacions’, D’Antoni Federico; ‘Instants’, de Josep Ministral i ‘Pulsions’, D’en Patxè. Cinc veus diferents enfrontant-se a un espai comú per a oferir una imatge de L’art empordanès més enllà del tòpic, un conjunt de mirades des de L’altre Empordà.

‘Extensions’ és un projecte D’exposició col·lectiva gestat fa temps per aquest grup d’artistes que van començar a treballar en comú per intercanviar experiències. Malgrat tenir una qualitat estètica sobradament provada i reconeguda, aquests artistes no tenen espai representatiu en els museus D’art contemporani i tampoc poden exposar en grans espais emblemàtics de la comarca a causa de les limitacions i restriccions imposades pels seus gestors.

Davant d’aquest panorama i aprofitant la designació de Figueres 2009 CCC, aquest grup d’artistes va proposar una primera ‘ocupació’ d’un espai emblemàtic: el Castell de Sant Ferran. La proposta va ser acceptada per l’organització de Figueres 2009 CCC que ha decidit tancar el programa d’exposicions amb la mostra ‘Extensions’ per tal d’homenatjar a tota una generació de creadors de l’Alt Empordà amb una dilatada obra i militància artística. Després d’aquesta primera acció, el grup reivindica poder exposar els seus treballs en altres grans espais monumentals de la comarca, tal i com ja es fa en altres països. Els artistes asseguren que l’obertura d’aquests espais a l’art contemporani permetria, de manera coordinada, projectar el propi patrimoni històric i difondre L’obra dels creadors actuals.

‘Extensions’ és una iniciativa finançada conjuntament pel sector públic i el privat.

Horari: De dilluns a dissabte, d’11.00H a les 14.00H, i de les 16.00H a les 19.00H. Els diumenges i festius, d’11.00H a 14.00H. Tancat els dies 25, 26 i 27 de desembre i l’1 i el 6 de gener.