L'exposició 'No m'expliquis cuentos xinos' arriba a Vilanova i la Geltrú

Una manera provocadora d'explicar la nova cultura del territori

Des de L’Escola del Territori es vol arribar a tota la població en general i sobretot a la menys sensibilitzada en temes de sostenibilitat.
L’exposició No m?expliquis cuentus xinos! pretén ser una eina provocadora que faci reflexionar explicant, de manera senzilla i visual a la població general, què és la Nova
Cultura del Territori.

L’exposició consta de sis tòtems de 180 cm D’alçada amb un títol impactant i un text
fàcil de llegir que explica una història que relaciona allò local amb allò global. A través
de situacions quotidianes es buscarà la ironia de les nostres accions que, no per
més ?insostenibles’ deixen de ser les reals i dutes a terme per la major part de població.

Un exemple n?és la història ?Jo he matat un goril·la?, que explica la relació entre L’ús dels mòbils aquí i la desaparició dels goril·les a la República Democràtica del Congo. Un dels components del mòbil és el coltan, un mineral D’alt interès estratègic i el 80% del qual s’extreu D’aquest país africà. La pressió de L’activitat minera i la cacera furtiva han fet reduir L’hàbitat dels goril·les i la seva població.

Però la història és això, una introducció a un tema actual com podríem haver parlat de la
mobilitat, la pèrdua de biodiversitat o la manca de temps de la nostra societat. És un exemple per a reflexionar sobre la nostra acció quotidiana i el seu efecte a escala global. Creiem que aquesta és una bona manera D’entrar al concepte de Nova Cultura del Territori sense voler ser paternalistes ni culpabilitzar ningú. Això s’intenta transmetre amb els títols ?Jo he??, per tant, sóc jo i no tu, un joc de paraules.

Etiquetes: