L'Ingràvid consolida la proposta de vincular art i societat

L'Ajuntament de Figueres garanteix la continuïtat i el suport econòmic en pròximes edicions del Festival de Cultura Contemporània

Els codirectors del Festival de Cultura Contemporània de L’Empordà Ingràvid, Esther Pujol i Rafael Camps, van presentar al museuEmpordà L’edició D’aquest any, que consolida la línia conceptual iniciada L’any passat de vincular art contemporani i societat. ?Busquem públic avesat a L’art contemporani però també volem arribar a tots els públics, els treballs que s’hi presenten són molt accessibles, fins i tot hi ha activitats adreçades al públic familiar?, va explicar Rafael Camps. El codirector D’Ingràvid 2010 va reivindicar la creació contemporània com a eina ?per a la reflexió i la reivindicació? i ?per a tots els públics’.

Ingràvid 2010, que se celebrarà del 24 al 26 de setembre amb la presència de 70 artistes i 32 projectes en més de 23 espais expositius públics, convertirà Figueres en un gran concentrat D’art contemporani interactiu durant tres dies. A partir del dia 21 de setembre ja es podran visitar les obres del projecte Unmetrequadrat (1M2) exposades als aparadors de 9 locals comercials del centre de Figueres, amb la col·laboració de L’associació Comerç Figueres.

El regidor de Cultura de Figueres, Richard Elelman, va garantir el suport econòmic de L’Ajuntament al festival per a la propera edició. ?A causa de la crisi, aquest any només hem pogut donar suport moral i logístic però aquest projecte té molt futur i per garantir-lo cal que tingui estabilitat econòmica?, ha assegurat.

Finalment, la directora de museuEmpordà, Anna Capella, entitat que col·labora amb el festival, va assenyalar la importància de la ?transversalitat del festival, perquè impliqui tots els sectors de la ciutat, com al col·laboració amb els comerciants, per posicionar-se i convertir-se en un referent de L’art contemporani?.