L'Ingràvid, als aparadors de Figueres

L'associació de comerciants acollirà el projecte Unmetrequadrat en el marc del Festival de Cultura Contemporània de l'Empordà

El Festival de Cultura Contemporània de L’Empordà INGRÀVID, que se celebrarà del 24 al 26 de setembre, continua involucrant-se al territori amb la seva línia de propostes que interactuen amb el públic. En L’edició D’aquest any, L’Associació Figueres Comerç col·labora amb el festival acollint el projecte itinerant Unmetrequadrat (1M2), que inclou obres D’artistes catalans, espanyols i francesos, que s’exposarà en 9 aparadors i locals del centre de Figueres durant la celebració del festival.

El Festival de Cultura Contemporània de L’Empordà, que L’any passat va aterrar a Figueres, ciutat que s’ha convertit en la seu del festival i s’ha situat a L’epicentre de la creació contemporània, pretén apropar la creació artística actual a la societat des de diferents àmbits, amb instal·lacions interactives al carrer i altres activitats paral·leles a L’espai públic figuerenc.

Amb L’objectiu D’apropar L’art al públic sorgeix la col·laboració entre INGRÀVID i els comerciants figuerencs que es traduirà en visites guiades pels 9 locals que han adoptat aquestes peces d’art, una fórmula amb la que s’inicia una relació de mecenatge i treball conjunt entre Ingràvid i L’Associació Figueres Comerç. Els participants a les visites guiades obtindran la targeta Ingràvid, que oferirà descomptes en les botigues i comerços de Figueres adherits al festival.

Cultura comprimida en un metre quadrat. Unmetrequadrat (1M2) és un projecte cedit per ?Ciutats 3.0, laboratori de les ciutats futures’ que pretén dur a terme accions D’arts visuals i pensament contemporani en L’àmbit públic, fent de L’espai públic un escenari de cultura per apropar L’art i la creació contemporanis a tothom. Aquest projecte col·lectiu va unir Osca (Aragó), Olot (Catalunya) i Tournefeuille (Midi-Pyrénées) i les obres que van ser escollides per formar-ne part van viatjar de manera itinerant per les tres ciutats. Amb INGRÀVID, arribaran a Figueres.