L'Oli de l'Empordà es dóna a conèixer entre els gironins

Tastos i altres activitats demà a la Rambla

La Rambla de Girona serà el 4 de desembre (12 del migdia) l’escenari de la segona edició de L’acte popular de presentació de L’oli de la Denominació D’Origen Protegida Oli de L’Empordà. Es faran degustacions conduïdes pel gastrònom Pep Nogué i els vianants podran adquirir l’oli nou dels trulls de la DOP Oli de L’Empordà, acabat de fer i D’envasar.

A l’acte assistiran el president del Consell Regulador de la DOP, Simon Casanovas i el director dels serveis territorials del departament D’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat a Girona, Josep Guix.

Jornades de l’Oli Nou de l’Empordà

Des de demà i fins al 19 de desembre el grup gastronòmic Girona Bons Fogons se suma a la campanya de difusió de l’oli. Els restaurants Alemanys 3, Cal Ros, Delicius, Dic de L’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Maràngels, Massana i Quimera ofereixen un plat especial amb L’oli de L’Empordà com a protagonista.

Un producte garantit

La Denominació D’Origen Protegida Oli de L’Empordà certifica la qualitat de L’oli D’oliva que es produeix a les dues comarques empordaneses i en alguns municipis del Pla de L’Estany i el Gironès. És una certificació impulsada pel departament D’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i avalada per L’esforç dels productors que L’integren i de tots els agricultors. Els operadors que formen part de la DOP són els següents: Celler Cooperatiu D’Espolla; Empordàlia (Pau); Maria Mercedes Rovira (Roses); Or de L’Albera (Agullana); Pere Ylla (Cabanes); Rodau (Torroella de Fluvià); Xavier Maset (Garriguella); Can Solivera (Forallac); Mas Auro (Esponellà) i Serraferran (Ventalló).