L'Orquestra de Cadaqués es consolida als grans cicles europeus

L'orquestra demostra, una vegada més, la seva projecció internacional en el seu afany per divulgar la música catalana i espanyola fora de les nostres fronteres

L’obra pianística D’Isaac Albèniz, que els pròxims dissabte 14 i diumenge 15 de juliol actuarà al Festival D’Esterházy d’Àustria, es caracteritza per un ambiciós desplegament de recursos musicals, que de sovint rebassen els del mateix piano, així com també un fort poder evocador que ha propiciat que molts compositors s’embarquessin en L’aventura de L’adaptació al llenguatge orquestral. Des de  Fernández Arbós fins Jesús Rueda, passant per Francisco Guerrero, són alguns dels més destacats.
A partir de quatre peces originals D’Isaac Albèniz:  Asturias, Cádiz i Castilla, pertanyents a la Suite espanyola núm. 1 i Córdoba, inclosa en ‘Cants de España’ i per encàrrec de L’Orquestra de Cadaqués, el compositor Albert Guinovart elaborà una suite orquestral a la que batejà com Quatre paisatges ibèrics. Aquesta és precisament la suite que es presenta ara al Festival D’Esterházy, i que va ser estrenada anteriorment per L’Orquestra de Cadaqués sota la direcció de Pablo González.
La jove soprano Vanessa Goikoetxea ha cantat sota la batuta del mestres com:  Matteo Beltrami, Pier Giorgio Morandi, Tomás Netopil, Carlo Montanaro, Patrick Fournillier, Diego Fasolis, Massimo Zanetti, Jonathan Darlington o Ulf Schirmer.
Després de la gira alemanya que va realitzar  L’Orquestra de Cadaqués el passat mes de novembre, ara és el torn del Festival D’Esterházy (Austria).
L’Orquestra de Cadaqués va néixer a 1988 com a iniciativa D’un grup de músics de diferents països D’Europa que volien crear  una orquestra activa, de formació clàssica, que portés  els seus projectes per tot el món. Es tracta D’una orquestra resident del Cicle Ibermúsica de L’Auditori Nacional de Madrid i manté una intensa activitat musical i pedagògica a Girona. L’Orquestra de Cadaqués ha actuat en diferents països del món i ha realitzat  gires per tot Estats Units, Japó i el sud-est asiàtic.
L’estiu de 2013 està previst que participi al Festival de Stresa (Italia) i que repeteixi, en 2014, la gira alemanya que ja va realitzar L’any passat.