L'Orquestra de Cambra de Munic i Till Fellner, a l'Auditori de Girona

El programa es basa en un recorregut per algunes obres de Haydn i Mozart

L’Orquestra de Cambra de Munic arriba a L’Auditori de Girona amb un programa basat en obres de Haydn i Mozart, dos dels més grans compositors de tots els temps i que van mantenir una relació D’amistat, de respecte i D’admiració mútua al llarg de les seves vides.

Franz Joseph Haydn (1732-1809) va ser el compositor més famós de la seva època. ?Inventor? i renovador de la majoria de gèneres i formats més associats a la música (la simfonia, L’oratori, la música de cambra, L’òpera, les misses i els concerts), es va convertir en un model per a les joves generacions de músics, entre els que ja destacava Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Ben aviat, Haydn va reconèixer la excepcional capacitat del geni de Salzburg, el va prendre sota la seva protecció i va arribar afirmar que ?és el compositor més gran que he conegut, ja sigui de nom o personalment. Té bon gust i, el més important, té el més profund coneixement de la composició.? Per la seva banda, Mozart va compondre els Quartets dedicats a Haydn i es dirigia a ell amb el terme honorífic de ?papa?.

L’Orquestra de Cambra de Munic (Münchener Kammerorchester) és una de les orquestres de cambra més antigues i respectades D’Europa. Fundada per Christoph Stepp el 1950, la formació és reconeguda sobretot per la seva imatge D’ambaixadora de la música clàssica, com ho demostra la seixantena de concerts que ofereix cada any a les sales més importants del món. Des de L’octubre de 2006, el seu director artístic és L’alemany Alexander Liebreich, però aquesta vegada, després D’un comunicat D’última hora, la orquestra estarà dirigida per Daniel Giglberger.

El pianista austríac Till Fellner (Viena, 1972) és considerat successor del llegendari Alfred Brendel i ha estat mundialment reconegut pels seus enregistraments de Bach, Schumann, Beethoven, Mozart, Liszt i Schubert. La seva carrera internacional es va iniciar el 1993 en guanyar el Primer Premi en el Concurs Clara Haskil de Vevey, Suïssa. Des D’aleshores és convidat com a solista als principals escenaris D’Europa, Estats Units i Japó.

Etiquetes: