L'Orquestra Philharmonia de Praga interpreta el somni d'una nit d'estiu a l'Auditori de Girona

El programa està dedicat íntegrament a Mendelssohn i inclou la participació de L'actor David Selvas com a narrador

L’Orquestra Philharmonia de Praga, sota la batuta de Kaspar Zehnder, interpreta a L’Auditori de Girona la música que el compositor alemany Felix Mendelssohn va escriure per a determinats passatges de L’obra de William Shakespeare, El somni D’una nit D’estiu. L’actor David Selvas serà L’encarregat de narrar una història que ens endinsarà en el meravellós univers que va unir ambdós artistes universals.

El somni D’una nit D’estiu consta D’una obertura i de 13 números musicals entre els quals destaquen el Nocturn i la Marxa nupcial, una peça que es continua tocant en L’actualitat en nombroses cerimònies de casament. A L’Auditori de Girona, la Philharmonia de Praga, juntament amb el Cor Madrigal, dirigit per Mireia Barrera, ens presenten una versió de L’obra que ens donarà una visió més completa de la creació de Mendelssohn.

Felix Mendelssohn va néixer el 1809 a Hamburg quan Beethoven tenia trenta-set anys i Schubert disset. Al igual que Mozart va ser un nen prodigi. Nét de filòsof i fill de banquer, Mendelssohn va créixer en un ambient intel·lectual de primer ordre i tenia només setze anys quan, fascinat per L’obra de Shakespeare, va compondre L’Obertura D’El Somni D’una nit D’estiu. Una peça en la qual es pot apreciar la fusió D’ordre i fantasia que ha caracteritzat bona part de L’obra del genial compositor alemany. Amb 33 anys, Mendelssohn va escriure de nou una nova composició concebuda per a determinats passatges D’El somni D’una nit D’estiu. Tot i que el músic no va influir especialment sobre altres compositors coetanis o D’èpoques posteriors, la seva música va ser molt popular en el seu temps i segueix essent-ho en L’actualitat. El catàleg de les seves composicions comprèn 72 obres publicades en vida i 49 obres pòstumes.

L’Orquestra Philharmonia de Praga neix el 1994 i funciona com un conjunt versàtil i dinàmic, que amplia de manera periòdica el seu repertori i enregistra nous treballs, al mateix temps que col·labora amb artistes de reconegut prestigi i participa activament als festivals internacionals.

Kaspar Zehnder és el seu director titular, des del 2005. Zehnder va estudiar flauta, piano, teoria de la música i direcció a L’Acadèmia de les Arts de Berna. Entre 1997 i 2006 va ser director principal de L’orquestra de L’Acadèmia D’Arts de Berna, i es va centrar especialment en el repertori contemporani. Zehnder ha ocupat el lloc de director musical i artístic del Festival Clàssic de Murten (Suïssa) des de 1999, que ha passat de L’àmbit local a convertir-se en una cita cultural de referència. Ha estat també, durant cinc anys, director principal de L’Orquestra Filharmònica de Sibiu (Romania). El 2003 va ser nomenat director musical del Zentrum Paul Klee de Berna. En aquest important centre cultural multimèdia va fundar L’Ensemble Paul Klee, amb la qual també actua com a flautista.

Etiquetes: