L'últim patriarca de Najat El Hachmi, el llibre en català més venut d'aquest Sant Jordi

El Juego del Ángel, de Ruiz Zafón ha estat el llibre més venut a tot Catalunya

El Juego del Ángel, de Carlos Ruiz Zafón ha complert els pronòstics i ha estat el llibre més venut a tot Catalunya durant aquesta diada de Sant Jordi. En català, les màximes vendes han estat per a L’últim patriarca, de Najat El Hachmi.
[El Debat.cat-Agències]
El Juego del Ángel, de Carlos Ruiz Zafón ha complert els pronòstics i ha estat el llibre més venut a tot Catalunya durant aquesta diada de Sant Jordi. En català, les màximes vendes han estat per a L’últim patriarca, de Najat El Hachmi, guanyadora del darrer Premi Ramon Llull. En totes dues llengües, els següents titols més venuts han estat Te daré la tierra / Et donaré la terra, de Chufo Lloréns, El niño con el pijama de rayas / El noi del pijama de ratlles, de John Boyne i El asombroso viaje de Pomponio Flato, d’Eduardo Mendoza, segons els gremis de llibreters de les quatre demarcacions catalanes. En aquest Sant Jordi s’ha accentuat la tendència dels darrers anys, en què els principals best-sellers de la jornada s’han venut tant en edició catalana com castellana. L’excepció, però, ha estat precisament el triomfador del dia, El juego del Ángel, de Zafón, la versió catalana del qual no estarà a la venda fins al 29 de maig, i amb una tirada de només 100.000 exemplars. Una quantitat brutal per a qualsevol novel·la en català, però molt lluny del milió d’exemplars en castellà que s’han posat a la venda fins ara.

Carlos Ruiz Zafón ha complert amb tots els pronòstics i ha arrasat el dia de Sant Jordi a tot Catalunya, tant per les vendes del seu nou títol com per la rebuda dels lectors, que han format llargues cues per aconseguir la seva dedicatòria davant la seva caseta ambientada a la Gran Via de Barcelona. Fins al punt que, a darrera hora de la tarda, s’ha hagut de dir als lectors que encara feien cua que haurien de tornar a casa sense la cobejada signatura, perquè no hi havia temps perquè l’autor els atengués a tots.

A la demarcació de Barcelona, segons ha explicat el secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, Eduard Garrell, els més venuts de ficció en català han estat L’últim patriarca, de Najat El Hachmi, Et donaré la terra, de Chufo Lloréns i El noi del pijama de ratlles, de John Boyne.

En ficció en castellà, Zafón ha arrasat amb la seva nova novel·la, deixant enrere i a gran distància altres escriptors consagrats com Eduardo Mendoza i Ken Follet. En castellà i no ficció, El secreto, de Rhonda Byrne, Las tres preguntas, de Jorge Bucay i El mundo amarillo, d’Albert Espinosa, han estat els més reclamats. En la modalitat de no ficció en català, Carles Rexach ha triomfat amb Ara parlo jo, i l’han seguit l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, amb el seu llibre de memòries i Rhonda Byrne amb El secret.

A Lleida també ha estat el més venut El Juego del Ángel, segons el president del gremi de llibreters, Jordi Caselles, i l’expresident, Miquel Bernal, del Punt del Llibre. Entre els autors amb vendes altes, tots dos han citat també Chufo Lloréns, amb Et donaré la terra, Najat El Hachmi, amb L’últim patriarca i El nen amb el pijama de ratlles, de John Boyne.

El president del Gremi de Llibreters de Tarragona, Josep Rovira, de la Llibreria La Capona, no ha dubtat que El Juego del Ángel serà el més venut “amb diferència”, tot i que també ha destacat Mendoza, El Hachmi i Ken Follet, per Un món sense fi.

La presidenta del gremi de llibreters de Girona, Maria Carme Ferrer, ha explicat que, sense cap mena de dubte, El Juego del Ángel ha estat el llibre més venut de la jornada. La versió en català de l’últim llibre de Francesc Miralles, Profecia 2013, un thriller ambientat en part al barri jueu de Girona, ha estat el segon més venut en aquesta província.

Etiquetes: