L'univers audiovisual dels pobles indígenes

Arrenca la tercera edició de la mostra de cinema indígena de Barcelona

És una iniciativa de la oenagé Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes i de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Vídeo de los Pueblos Indígenas
La Mostra de Cinema Indígena és un espai creat per difondre els valors, les problemàtiques i les formes de vida dels pobles indígenes llatinoamericans des de la seva visió. Un espai per reconèixer la producció audiovisual indígena a altres societats i fer visibles els diversos processos de comunicació indígena que es duen a terme però des de la veu dels seus protagonistes.

Enguany reuneix algunes de les pel·lícules, documentals i curtmetratges projectats durant el IX Festival Internacional de Cine y Video de los Pueblos Indígenas que va tenir lloc del 10 al 20 de setembre de 2008 a Santa Cruz de la Sierra y a La Paz, Bolívia. La III Mostra de Cinema Indígena de Barcelona és una iniciativa de L’ONG Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes i de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Vídeo de los Pueblos Indígenas (CLACPI).

La convivència i relació que tenen els pobles indígenes amb la naturalesa i amb la seva forma de vida, on gran part de la informació i el coneixement es transmet oralment de generació en generació, fan que el cinema i el vídeo siguin mitjans ideals i naturals, molt adequats a les necessitats de comunicació dels pobles indígenes que busquen el reconeixement i la vigència dels seus drets. Es per això que des de 1985 el Festival Internacional de Cinema i Vídeo dels Pobles Indígenes s’ha dut a terme amb una periodicitat bianual en diversos països del continent americà: Mèxic, Brasil, Veneçuela, Perú, Bolívia, Guatemala i Xile. La Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI) és la impulsora del Festival en coordinació amb organitzacions indígenes lligades a L’activitat audiovisual.

Aquests esdeveniments han servit per difondre i promoure la problemàtica indígena i la producció de cinema i de vídeo que tracta el món indígena i pagès D’Amèrica i per fer aportacions a la reflexió i a les pràctiques en matèria de comunicació audiovisual, a les estratègies solidàries i compartides per a la construcció dels sistemes de comunicació propis, així com per promoure L’accés a L’ús dels mitjans audiovisuals per part de les nacions originàries del continent i del món.

Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes és una organització no governamental per al desenvolupament, sense ànim de lucre, política i religiosament independent, fundada L’any 1986, que coopera amb pobles indígenes de L’Amèrica Llatina. És membre de la Federació Catalana i de la Coordinadora Estatal D’ONGD.

Etiquetes:
, ,