La 13ª Fira Mediterrània de Manresa rep 829 propostes artístiques

El certamen supera totes les edicions anteriors

Amb la xifra de 829 propostes artístiques rebudes per L’organització de la Fira Mediterrània de Manresa per poder optar a formar part del programa de la propera edició de la Fira, que tindrà lloc del 4 al 7 de novembre, s’han superat amb escreix les dades recollides al llarg de les 13 edicions del certamen manresà. Concretament, s’han rebut 266 propostes més que L’any passat, la qual cosa suposa un increment del 32 %.
 
Tots els àmbits han rebut moltes més propostes que en altres edicions. Les D’arts escèniques, un total de 365, escurcen distàncies amb la xifra de les propostes musicals, que tot i així continua sent predominant, 459. Entre les propostes D’arts escèniques cal destacar-ne 17 de narració de contes, 68 de circ ?disciplina que emergeix amb molta força-, 62 de dansa i 218 de teatre. Al seu costat, també s’han presentat 5 D’audiovisuals, que juntament amb els contes, van ser nous blocs D’interès introduïts en la programació de L’any passat. Pel que fa a L’origen de les propostes, a part de Catalunya, les Illes i el País valencià, també s’ha rebut projectes D’altres zones de L’Estat espanyol i de països com Alemanya, Algèria, Anglaterra, Argentina, Bèlgica, Belgrad, Bulgària, Brasil, Colòmbia, Cuba, Dinamarca, Egipte, França, Geòrgia, Grècia, Holanda, Israel, Itàlia, Marroc, Portugal, Sèrbia, Taiwan, Tunísia, Turquia i Xile.
 
La xifra assolida enguany per la convocatòria manresana es posa al mateix nivell de cites destacades del sector, com és el cas del Womex, el mercat més important del món pel que fa a world music que en aquests moments se celebra a la ciutat danesa de Copenhaguen, i que enguany ha rebut un total de 700 propostes.
 
Tere Almar, la directora artística de la Fira, i la Comissió artística, integrada pels periodistes Josep Vicent Frechina (president de L’Associació Cultural Tradició i Música, Tramús, i coordinador de la revista Caramella) i Jordi Urpí (periodista especialista en músiques del món), en L’àmbit musical; i Anna Jarque (especialista en dansa tradicional) i Maite Serrat (pedagoga del Servei D’Educació de L’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona), en el D’arts escèniques, ja han començat a realitzar una valoració exhaustiva de les propostes presentades.