La 24a Fira Mediterrània recupera el volum de la programació artística i una renovada ÀreaPRO

La Fira aplega 67 propostes artístiques, de les quals 43 en són estrenes


La 24a edició de la Fira Mediterrània, que es celebrarà del 14 al 17 d’octubre, recupera la presencialitat amb 67 propostes artístiques i posa focus als artistes joves que utilitzen l’arrel com a motor creatiu. L’aposta pel talent emergent es fa palesa inaugurant la 24a edició de la Fira amb l’estrena de Trencadís, la primera proposta artística de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), una formació integrada per 31 joves que s’han unit amb esperit innovador i experimental per interpretar noves creacions inspirades en l’arrel tradicional catalana.

Roba Estesa, Pony Pisador, Tarta Relena, Cesc Gelabert són alguns dels noms que formen part de la programació de la 24a edició.

Una altra de les bones notícies d’aquesta edició és que torna renovada l’ÀreaPro, situada al centre de Manresa. També es recuperen els OFF, per posar en contacte programadors amb els artistes, i s’han creat els Rizomes, per descobrir artistes de la cultura popular a través d’activitats paral·leles.

Fira Mediterrània presentarà enguany també el documental ARREL, de Zeba Produccions i codirigit per Ester Plana i Quim Rutllant, on s’analitza precisament aquesta mirada i com avui es crea a partir de l’arrel i la cultura popular i tradicional.

Consulta els artistes de la 24a Fira Mediterrània de Manresa