La 27a Setmana Medieval s’encetarà entre roses i llibres per la Diada de Sant Jordi

Del 23 d’abril al 4 de maig, Montblanc s’endinsarà en ple segle XIV per reviure el seu passat esplendorós durant la celebració de la diada de Sant Jordi

Carrers engalanats, personatges de la vida medieval arreu i comitives que acompanyen al Rei i a la seva cort, tornaran a fer acte de presència a la vila, una de les més importants del Principat i seu de Corts Catalanes a l’Edat Mitjana. La festa, plenament consolidada i arrelada al territori, ofereix un extens programa amb actes de recreació històrica per a tot tipus de públic.

El tret de sortida serà el pregó que el periodista Salvador Cot, director del diari Nació Digital, farà el dimecres 23 d’abril a les 18.30 hores des del balcó de la Casa Desclergue. Seguidament, la comitiva es dirigirà a la muralla de Sant Francesc, on Sant Jordi lliurarà la rosa a la Princesa. Durant els dos caps de setmana que dura la festa, els carrers i places de Montblanc recordaran la vida en una vila medieval, amb un mercat de productes de l’època i amb mostres d’oficis antics, com els picapedrers, els ferrers o els cistellaires. A més, també s’hi veuran les actuacions de joglars i trobadors, un mercat d’esclaus o l’armament d’un cavaller.

Els més petits podran participar als tallers del Campament medieval per elaborar els seus escuts, espases i cascs, o entrenar-se com a bons cavallers passejant a cavall o fent tir amb arc.

Enguany, la Setmana Medieval estrenarà l’espectacle renovat de la Representació de la Llegenda de Sant Jordi. El nou format, més teatral i amb nous personatges, permetrà que el públic visqui més intensament tot el que passi dalt de l’escenari.

Una altra de les novetats és la presentació del curtmetratge “La llegenda de Sant Jordi”, que tindrà lloc el dimarts 22 d’abril al Born Centre Cultural. A les 18 hores, la comitiva reial sortirà de Santa Maria del Mar, passant pel Fossar de les Moreres, on Sant Jordi hi deixarà una rosa.  D’altra banda, durant la Diada de Sant Jordi, el curtmetratge es podrà visualitzar cada hora, a partir de les 11 i fins les 19 hores, a la Sala Moragues del Born CC.