La 42ena edició del Festival Internacional de Música de Cadaqués, més eclectic que mai

Julieta Venegas, Obrint Pas, i Sanjosex i Chicuelo, amb Los Bandidos del Flamenco entre d'altres a l'escenari de Sa Conca

La 42ena edició del Festival Internacional de Música de Cadaqués se celebrarà del 3 al 18 d’agost i proposa un total de 22 actuacions, amb música cada dia (com a mínim un concert) i una gran varietat de propostes per a totes les franges d’edats en diferents espais de la població. Un any més, el plantejament del festival és representar l’eclecticisme i l’amalgama de tendències que han enriquit aquesta cita, una de les més arrelades de la Costa Brava, al llarg dels seus 42 anys d’història.
L’Església de Santa Maria de Cadaqués –on va néixer el festival als anys 70- serà el punt d’inici i de cloenda del festival i acollirà, com a actuació destacada, la de l’Orquestra de Cadaqués en el seu 25è aniversari, amb el director Sir Neville Marriner i l’excepcional violinista ucraïnès Valery Sokolov; la reconeguda pianista coreana Sonya Bach, i un concert d’orgue i violí a càrrec de Pau Riuró Bofill que inclou l’estrena d’una peça d’Anna Bofill Levi, composada expressament per a l’orgue de l’Església de Santa Maria, un dels més antics de Catalunya.
Un any més, a l’escenari de Sa Conca, un dels més encantadors de la Costa Brava, tindran lloc els concerts de major format: Julieta Venegas (que serà telonejada per Núria Graham), Obrint Pas, en la seva gira acústica de comiat, i Sanjosex i Chicuelo, amb Los Bandidos del Flamenco com a teloners, són les propostes més destacades d’aquest espai.
Per la bona acollida que va assolir l’any passat, repeteix l’escenari de Perafita-Celler Martin Faixó, amb un concert-degustació amb Sara Pi, un dels valors emergents de l’escena jazzística i de la música negra de casa nostra.
El festival també compta amb una gran varietat de propostes gratuïtes en diversos espais emblemàtics de la població, amb concerts adreçats a tot tipus de públic, com familiars amb Els Migrasons, gospel amb The Sey Sisters, música festiva amb Acció, una proposta original amb l’Orquestra Fireluche i els seus instruments de joguina, música dels anys 20 amb els originals La Madam Boogie o jazz amb The iFoxes, The Jazzcareee Project, Cece Giannoti o Jazzira’s Rhythm.
El festival també se suma a l’any Espriu amb el projecte Viu Espriu, un espectacle de poemes musicats de l’autor a càrrec de diversos músics i amb l’actriu Sílvia Bel.