La 4a edició de l’Estepa Mediterrània proposa del 7 al 9 de novembre una eclèctica programació alternativa

La Casa de la Música de Manresa presenta l’Off de la Fira Mediterrània de Manresa

 
La quarta edició de l’Estepa Mediterrània, l’apartat ‘off’ de la Fira Mediterrània, tindrà lloc a Manresa del 7 al 9 de novembre de 2013, presentant de nou una programació arriscada i transgressora però d’esperit mediterrani. Els seus impulsors, la Casa de la Música de Manresa, mantenen l’esperit de l’Estepa –el tarannà alternatiu i la reformulació del concepte de ‘mediterraneïtat’- consolidant el projecte, fent-lo créixer en número de concerts, espais i qualitat.
 
Enguany, durant tres nits i repartides en cinc espais diferents, el públic podrà gaudir de deu propostes musicals singulars i atractives. De dijous 7 a dissabte 9 a les sales Voilà, per primer cop en la programació; l’Stroika; El Vermell, que estrena local renovat; La Peixera, i la Plaça Gispert es podran gaudir dels recitals d’artistes locals i d’arreu.
 
La representació catalana arrencarà amb el concert de la vigatana Joana Serrat, que presentarà el seu darrer treball -on fusiona delicadament l’indie amb el pop, el country o el rockabilly i el jazz-, per continuar durant el cap de setmana amb la rumba i patxanga de Terrasseta de Preixens (provinents de les Terres de Ponent), el manresà Albert Palomar -que defensarà el seu segon disc en solitari, cada cop més endinsat en la cançó d’autor-, la festa i els himnes passats per la batedora jamaicana i l’acordió dels banyolins Germà Negre, i Muchachito y sus compadres, de qui no calen gaires presentacions, però que continua demostrant incansable que un directe pot ser demolidor i festiu només amb una guitarra, bombo i veu.
 
Pel que fa la programació d’artistes d’arreu, l’Estepa proposarà cinc concerts ben diferents: el duet madrileny Le Parody ens donaran a conèixer la seva singular proposta que barreja sense complexos el folk i l’electro; el punk reggae de Rude & The LickShots (Itàlia/Alemanya); els andalusos Sonido Vegetal sorprendran de ben segur amb el seu gispsy-punk -una peculiar fusió del punk amb melodia i metalls d’aires balcànics-; Caravan Palace ens portaran des de París el seu personal swing amb accents de l’est, jazz manouche i guspires electròniques; i els italians Mascariminì ens faran ballar amb les seves percussions i tonades ancestrals salentines mesclades amb el sound-system autènticament jamaicà.
 
L’Estepa oferirà els seus concerts (en la seva majoria gratuïts) en els espais que treballen la música en directe durant tot l’any a Manresa, programant una selecció d’artistes d’àmbit local, espanyols o estrangers d’indubtable qualitat artística. Aquests aspectes combinats persegueixen satisfer tant el públic generalista com segments més específics, sigui el sector més jove o bé aquelles persones de qualsevol edat que se senten més properes a l’underground.
 
Tot plegat conforma una oferta perfectament complementària a la programació i les activitats proposades per la Fira Mediterrània.