La 5a edició d’Orígens, tanca amb un nou èxit

Redacció.- La Fira Orígens ha tancat les portes amb una excel·lent cinquena edició. Organització i promotors en fan una valoració més que positiva ja que, un cop més, la fira s’han omplert de visitants arribant als 8.000 –dades a les 18h, a falta del recompte definitiu-. Pel que fa als tiquets de tast, la xifra també ha estat superior a l’edició del 2015 –dues hores abans de tancar portes se n’havien venut un total de 47.000-.  Amb aquestes dades es mostra la consolidació d’un fira que ha esdevingut un referent.  
 
Els 90 productors d’arreu del territori presents a la fira han mostrat una gran satisfacció tant pel volum de visitants com pels contactes comercials que han establert durant tot el cap de setmana.
 
Les novetats d’enguany, l’espai ecològic i l’espai vermut, han despertat un gran interès entre els visitants com també l’espai cervesa on se n’han pogut tastar fins a 8 varietats.
 
En aquesta ocasió també cal remarcar una notable presència de flequers i pastissers a més dels bolets com a nous sectors. Cal accentuar que, amb la voluntat d’innovació i descoberta constant de nous productes que persegueix Orígens, enguany, un 35% dels productors presents han participat per primer cop a la fira. La despesa mitjana per persona ha superat els 25 euros.
 
Durant el cap de setmana s’han fet un total de 9 sessions de cuina, 9 degustacions guiades a l’Aula de Tast i 8 tallers per als més petits.
 
En referència a la procedència dels visitants, cal destacar, a banda dels garrotxins, que un 60% procedeixen de comarques properes com Osona i també de l’àrea metropolitana de Barcelona així com del sud de França.
 
El programa d’activitats d’aquest diumenge ha comptat amb les sessions de Jordi Vallespí (La Pahissa del Mas Pou, Pals); Marc Ribas (Cuines TV3 i Capritx, Terrassa); Albert Sastregener (Bo.Tic, La Bisbal); i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Olot). Els encarregats de tancar les activitats de l’Aula de Cuina han estat Fina Puigdevall, Pere Planagumà i Albert Lorenzo (Les Cols, Olot). Per a l’Aula de Tast hi han passat  Josep Maria Carol, tofonaire (Can Carol), els productes de Girona Excel·lent i els de Taula Mediterrània  i també la cervesa artesana Lo Vilot. Els més petits han participat als tallers de l’Aula dels Nens centrats en els embotits, el pa, la xocolata i les amanides.