La América de Edward Hopper, d'Eva Hibernia

L'espectacle s'endinsa dins L'imaginari del pintor americà Edward Hopper

La América de Edward Hopper, escrita i dirigida per Eva Hibernia, es representarà al Teatre de Ponent de Granollers fins al 17 de maig. Posteriorment es representarà a la Sala Beckett del 27 de maig al 14 de juny.
Dotze quadres de Hopper, un per cada mes de L’any, units per la presència D’una dona envoltada per un halo de misteri. Eva Hibernia convida a L’espectador a capbussar-se en l’imaginari D’aquest pintor americà, en un text ple de preguntes i amb la força poètica que caracteritza L’autora.

Vera i Tomàs són una jove parella. S?accedeix a la seva intimitat poc convencional, on la comunicació flueix a través dels jocs. Per motius de treball D’en Tomàs sempre s’estan traslladant D’un lloc a L’altre. En un poble de la costa mediterrània Vera, de manera sorprenent, troba la mateixa màquina D’escriure amb què jugava a escriure contes al costat del seu germà bessó, que va morir sent adolescent.

A partir D’aquesta troballa els jocs de Vera i Tomàs es compliquen, i la ficció de les paraules comença a materialitzar-se. Vera, a través de la màquina D’escriure, accedeix a la història de Miranda i el seu pare, un parell de jueus emigrants que escapen de la segona guerra mundial i que comencen la seva peripècia a Amèrica. Els personatges del conte i la seva creadora es van perseguint per anònimes habitacions D’hotel i Tomàs, cada vegada menys reticent, va viatjant cap a les seves pròpies paraules, la qual cosa li permet entrar en una dimensió desconeguda.

Tant Vera com Tomàs fan, junts i separadament, un viatge cap al seu passat, cap al seu futur i cap a altres presents que podrien estar vivint en aquell mateix instant. L’obra és la tercera proposta D’aquesta temporada del Projecte T6 i està produïda pel Teatre de Ponent i Teatre Nacional de Catalunya.