La bailaora María Pagés estrena 'Óyeme con los ojos' a Temporada Alta

Un 'solo' íntim i proper que compta amb la dramatúrgia de l’escriptor i professor marroquí El Arbi El Harti

Després de l’èxit de Dunas que es va poder veure a Temporada Alta el 2009, la bailaora María Pagés torna al festival per estrenar la seva última peça, Óyeme con los ojos. El muntatge, que es podrà veure per primer cop  el dissabte 6 de desembre a les 21h al Teatre Municipal de Girona, compta amb la dramatúrgia de l’escriptor i professor de literatura espanyola El Arbi El Harti.

Óyeme con los ojos, títol de l’espectacle, prové d’un vers del poema Sentimientos de ausente de Sor Juana Inés de la Cruz, una religiosa del Segle d’Or de la literatura espanyola. L’espectacle és un solo de María Pagés acompanyada per sis músics -Ana Ramon i Juan de Mairena (cant), Rubén Levaniegos (guitarra), Sergio Menem (violoncel), Chema Uriarte (percussió) i José Barrios (acompanyament  i palmas)- que es construeix al voltant d’escenes molt marcades en quant a dramatúrgia, tant en la dimensió coreogràfica com en la musical. Óyeme con los ojos és un muntatge on Pagés mostra la seva faceta més pròxima i personal entre melodies, cants, zapateados i humor.

El Arbi El Harti, que ha marcat la línia argumental del projecte, és professor titular de Literatura Espanyola de la Facultat de Lletres i Ciències Humanes de la Universitat Mohamed V, de Rabat.