La Batsheva Dance Company al Mercat de les Flors

Es tracta D'un espectacle amb nou ballarins que esborren les fronteres entre L'artista i el públic

Del 4 al 7 de febrer, el Mercat de les Flors de Barcelona presentarà L’espectacle Mamootot, de la Batsheva Dance Company, en la què nou intèrprets ballen en un espai on el públic rodeja L’escena, facilitant la proximitat entre els ballarins i L’espectador.

El New York Times (novembre de 2005) va descriure Mamootot, D’Ohad Naharin, com «una barreja de curiositat infantil, formalitat i erotisme». Es tracta D’un espectacle per a nou ballarins que es mouen en un espai reduït, envoltats per un públic que es distribueix a totes quatre bandes de L’escenari.

Naharin desarma els nostres conceptes de distribució del temps, sexualitat, humor, unitat i tensió amb una exploració del moviment i dels límits. Esborra les fronteres entre L’artista i el públic, tot convidant L’espectador a experimentar una sensació D’intimitat amb els ballarins de la Batsheva Dance Company D’una manera inesperada i sense precedents: des de dins de la dansa.

Aquesta és la quarta vegada que la Batsheva ha estat al Mercat de les Flors. Anteriorment va representar les obres Mabul al juliol de 1993 dins el Festival Grec; Anaphase al juliol de 1994 també dins el Festival Grec, i Three, al febrer de 2006, dins la programació del Mercat.

La Batsheva Dance Company, integrada per dues formacions (la Batsheva Dance Company i la seva companyia jove, la Batsheva Ensemble) i quaranta ballarins actua durant tot L’any. Amb dues-centes cinquanta representacions anuals a Israel i una àmplia agenda de compromisos D’arreu del món, està considerada la primera companyia de dansa D’Israel.

A la Batsheva Dance Company treballen ballarins israelians i estrangers als quals sempre s’anima a reafirmar el talent propi, tant durant el procés dels assajos com en la creació de les seves pròpies obres durant la sèrie Batsheva Dancers Creater, que es pot veure actualment.

Molts dels ballarins de Batsheva han desenvolupat la seva tècnica durant un llarg període de formació a la seva companyia jove, la Batsheva Ensemble. L’Ensemble, que destina la major part del temps al programa de formació integral i exhaustiu de Batsheva, funciona com un planter on es formen les futures generacions de ballarins i coreògrafs.

Sota la direcció D’Ohad Naharin (director artístic de la companyia des del 1990) i del coreògraf resident Sharon Eyal, els seixanta-cinc membres de la companyia ? ballarins, equip tècnic i personal D’administració? treballen guiats per una visió comuna: exceL’lir en L’art i reforçar els valors humans comuns a través de la creativitat. La Batsheva Dance Company, amb seu a Tel-Aviv, va ser fundada L’any 1964 per Martha Graham i la baronessa Batsheva De Rothschild.