La ?bcn 216? ret homenatge a Frank Zappa

El concert en homenatge al compositor Frank Zappa estava emmarcat dins el 10è aniversari de L'Auditori

La ?bcn216? va retre el seu personal homenatge ahir a la nit al prolífic compositor americà Frank Zappa, amb un concert comissariat especialment per a L’ocasió. Sota la direcció D’Ernest Martínez Izquierdo, es va s’interpretar una selecció de les peces per a orquestra composades per Zappa; un artista que va abolir les diferencies entre el que tradicionalment s’ha considerat alta i baixa cultura i que actualment segueix sent un músic de referència per a molts artistes.
La música contemporània, el rythm?n?blues, L’electroacústica, la psicodèlia i el doo-woop, entre D’altres, conformen L’inclassificable ventall estilístic que influiria des de les més diverses perspectives en la descomunal obra de Frank Zappa (1940-1993). Guitarrista i compositor autodidacta, L’aproximació de Zappa al pop i el rock, ja fos en solitari com al front dels mítics Mothers of Invention, va ser tan iconoclasta com les seves relectures de la música orquestral i el jazz.

Zappa fou consagrat entre els experts de la música contemporània pel mític enregistrament que va fer Pierre Boulez D’algunes de les seves obres. Obertament crític amb tot allò que fos políticament correcte, també va fer escarni de les modes populars, com la psicodèlia, el pop xiclet, L’òpera rock i la música de discoteca.

Amb una carrera de més de 30 anys Frank Zappa va ser compositor, guitarrista, productor discogràfic i director de cinema. Zappa va composar tot tipus de música però principalment rock, jazz, electrònica, música clàssica i música experimental. També va treballar com a director de cinema i de videoclips i com a dissenyador de portades de discs. A més a més, va produir quasi tots els àlbums que va enregistrar, que són més de 80.Durant la seva vida, Zappa va rebre grans crítiques positives. Molts dels seus àlbums són considerats essencials en la història del rock i és reconegut com un dels guitarristes i compositors més originals del seu temps.Va tenir èxit comercial a Europa, cosa que li va permetre ser un artista independent la major part de la seva carrera. Va ser inclòs de forma pòstuma en el Saló de la Fama del Rock and Roll al 1995 i va rebre un Grammy a tota la seva carrera el 1997.

Etiquetes:
,