La Biblioteca Enric Miralles de Palafolls presenta un cicle de videoconferències entre Catalunya i Nordamèrica

La iniciativa que pretén conjugar les noves tecnologies i l'intercanvi de coneixement

La proposta, de l’Ajuntament de Palafolls i la Universitat d’Indiana, consta de quatre videoconferències a càrrec d’Oriol Bohigas, Benedetta Tagliabue, Francesc Muñoz i Joan Roca i Albert.
Oriol Bohigas serà l’encarregat d’iniciar aquest cicle de videoconferències que formen part del curs de doctorat de la Universitat d’Indiana, l’Urbanisme català dins del context de la globalització.

Les converses entre la biblioteca Enric Miralles (Palafolls) i el campus de Bloomington (Universitat D’Indiana) seran possible gràcies a la utilització D’un equipament de ?comunicacions visuals coL’laboratives’ (videoconferència) que permet la transmissió interactiva D’àudio i vídeo, així com compartir documents, entre les dues seus.

L’Ajuntament del municipi de Palafolls i la Universitat d’Indiana, amb la coL’laboració de l’Anella Cultural, la Generalitat de Catalunya i Techno Trends, són els artífexs d’aquesta iniciativa que pretén conjugar les noves tecnologies i l’intercanvi de coneixement. Sota el nom d’ Arquitectura catalana global: un cicle de converses, els arquitectes i teòrics de la urbanització, Oriol Bohigas, Benedetta Tagliabue, Joan Roca i Albert i Francesc Muñoz, ?conversaran? el 25 de febrer, l’11 de març, el 25 de març i el 8 d’abril amb alumnes del curs de doctorat de la Universitat d’Indiana l’Arquitectura i l’urbanisme catalans dins del context de la globalització, respectivament.

L’emplaçament que acollirà les quatre videoconferències serà la Biblioteca Enric Miralles de Palafolls, obra pòstuma de l’arquitecte Enric Miralles.
Les quatre ?converses’ programades exposaran temàtiques relacionades amb la producció arquitectònica contemporània a Catalunya, i a Barcelona en particular, les quals han esdevingut exemple i model.

Programa ?converses’
? Dijous 25 de febrer de 2010 a les 20 h. Oriol Bohigas – ?El model de Barcelona contra la incontinència urbana?.
? Dijous 11 de març de 2010 a les 20 h . Benedetta Tagliabue – ?L’arquitectura de Miralles / Tagliabue: estètica i societat’.
? Dijous 25 de març de 2010 a les 20 h. Joan Roca i Albert – ?Urbanització, Catalunya i capitalisme globaL’.
? Dijous 8 d’abril de 2010 a les 20 h. Francesc Muñoz – ?El model Barcelona versus la ciutat difusa?.
El propòsit de les converses és atorgar un valor afegit al curs de doctorat en què s’emmarca, podent debatre i conèixer, de la mà d’alguns dels artífexs i personatges influents de l’àmbit arquitectònic i urbanístic català actual, el per què del tramat urbanístic català, l’existència del turisme i la seva incidència en les propostes arquitectòniques, la importància de la restauració del patrimoni històric, el marquèting de ciutats i la marca Barcelona, etc.

La vessant tecnològica
Les converses entre la biblioteca Enric Miralles (Palafolls) i el campus de Bloomington (Universitat D’Indiana) seran possible gràcies a la utilització D’un equipament de ?comunicacions visuals coL’laboratives’ (videoconferència) que permet la transmissió interactiva D’àudio i vídeo, així com compartir documents, entre les dues seus. La connexió permet, de forma interactiva, la participació dels assistents a les dues sales.

Al mateix temps i per mitjà D’una unitat de multivideoconferència (MCU) serà possible la participar D’una tercera o més seus. Totes les sessions seran transmeses en vídeo en directe (?streaming?) a través de la xarxa INTERNET (per accedir-hi caldrà anar a la WEB www.palafolls.cat, i clicar sobre la icona de les ?converses’.

Els serveis de connectivitat, multivideoconferència i vídeo en directe (?streaming?) seran prestats per TECHNO TRENDS (www.ttdrends.es), empresa líder en els serveis de videoconferència i que esponsoritza tecnològicament les ?converses’.

Palafolls versus Indiana
El municipi català de Palafolls i concretament la Biblioteca Enric Miralles seran els emplaçaments encarregats de donar cabuda a aquesta proposta des de la proximitat a Barcelona i Girona, alhora que des de la perifèria, fent possible una anàlisi crítica de la temàtica.

Actualment Palafolls combina un tramat urbanístic en què hi sobresurten les zones verdes, el patrimoni arquitectònic, del qual n’és l’exponent més destacat el Castell de Palafolls, i els equipaments singulars, entre els quals hi sobresurt la mateixa biblioteca conjuntament amb el poliesportiu El Palauet d’Arata Isozaki.