La Bona Companyia porta a Aquitània Teatre “La tardor no arriba mai”

És una inspiració lliure de "Els justos" d'Albert Camús amb la direcció i dramatúrgia de Lali Álvarez

Redacció.- Després de l’èxit de la seva estrena a principis de Juliol del 2023 al Teatre Eòlia, dins del marc d’Eòlia Escena Emergent, una aposta d’Eòlia I+D i el Teatre Eòlia, i de l’èxit el passat Setembre i Octubre de 2023 al Teatre del Raval, La Bona Companyia presenta a Aquitània Teatre la seva primera producció: LA TARDOR NO ARRIBA MAI, inspirat lliurement en “Els justos” d’Albert Camús. Les entrades es poden adquirir a través del web del Aquitània Teatre.

La Bona Companyia arriba amb ganes a Aquitània Teatre de Barcelona per compartir amb el públic un espectacle que neix de la necessitat de posar sobre la taula aquells temes que ens incomoden per reflexionar-hi de manera col·lectiva, posant el punt de mira en la defensa d’un món més just.

“La proposta escènica i l’escenografia sorprenen un cop entres a la salsa”.

“Una obra carregada d’esperit revolucionari”.

“És una història universal, que ens parla de la importància de valorar el
present, de tenir cura i entendre el món que ens envolta, dels límits dels
nostres desitjos i valors”. – Pablo Cavero Asencio

LA TARDOR NO ARRIBA MAI s’inspira lliurement en el text que Albert Camús presentava l’any 1949 en els escenaris de París. Amb aquesta obra, Camús mostra la inconformitat d’un grup de revolucionaris i posa sobre la taula temes com la llibertat i la lluita.

“Text intens i dur, sobre si som capaços de passar la línia vermella. Grans
interpretacions, direcció de moviment i il·luminació molt escaient”
Francesc Esteve i Tomàs

La companyia va presentar el seu primer espectacle el passat juliol al Teatre Eòlia. Després de l’èxit i la bona rebuda que va tenir, la jove companyia es va aventurar a fer créixer i moure aquest projecte i a presentar-lo el passat setembre al Teatre del Raval de Barcelona. Ara, el proper mes de juny s’estrena a Aquitània Teatre de Barcelona, on s’han programat 12 funcions més: els dijous, divendres, dissabtes i diumenges del 27 de juny fins al 14 de juliol.

Sinopsi

dos pisos, una cel·la, una furgoneta, nou personatges i més de dos anys de les seves vides seran el punt de partida d’un grup d’activistes que es troben amb la necessitat d’emprendre el camí de la violència.

És legítima aquesta decisió? Estan preparades? Quins límits els obligarà a confrontar? Tot està permès en la recerca d’un objectiu? La seva vida ja no serà la seva vida i hauran de decidir quin tipus de persones volen ser. Quin tipus d’humanitat volem ser.

Nota de l’autora

Fa vint anys vivia en un carreró del call de Barcelona, i davant de casa una pintada a la paret em removia l’ànima cada dia: “A tu a quanta família t’han de matar per convertir-te en terrorista?”. En aquella època vaig llegir per primera vegada Els justos, d’Albert Camus, que em va deixar impresa a la consciència una altra pregunta: fins i tot en l’ús de la violència com a forma de lluita hi ha límits?

Aquestes dues preguntes me’n van generar més: què ha de passar perquè un grup d’activistes decideixi fer servir la violència? Es pot legitimar aquesta decisió? Serveix d’alguna cosa? Cal un entrenament especial?

Totes aquestes preguntes m’han acompanyat al llarg del temps en el meu desig de no quedar-me impassible davant la injustícia. Han anat mudant de forma i de contingut i m’han fet qüestionar fins on estaria disposada a arribar en la defensa d’un món més just.

Vivim en una època aterridora, però encara prou tranquil·la perquè aquestes preguntes no hagin de formar part de la quotidianitat de la majoria de les persones, però si mai cal que ens les plantegem, i no volem que ens agafin per sorpresa, ni volem cometre els errors que les nostres civilitzacions han comès abans fins a l’extenuació, sens dubte és necessari que n’hàgim parlat i que hàgim dubtat en col·lectiu. I això és el que ens permet el teatre: posar sobre la taula aquells temes que ens incomoden i reflexionar-hi de manera col·lectiva.

D’aquesta necessitat neix La tardor no arriba mai.

Quan vaig saber que dirigiria el darrer procés de creació de la formació d’aquest grup d’alumnes que componen La Bona Companyia, de seguida vaig pensar en Els justos i a fer-ne la nostra pròpia lectura i una aproximació lliure en la qual ens poguéssim preguntar coses des dels neguits del present.

I aquí és on som ara. A punt d’obrir-vos les portes perquè reflexioneu amb nosaltres… Estaríeu disposats a donar la vida per un ideal? I a prendre la vida d’algú altre?

Lali Álvarez

Horaris i sessions

Estrena 27 de juny de 2024

Dijous, divendres i dissabtes les 20:00h / 27, 28, 29 de juny i 4, 5, 11, 12, 13 de juliol

Diumenges a les 18:00h / 30 de juny i 14 de juliol

Dissabte i diumenge a les 20:30h / 6 i 7 de juliol

A Aquitània Teatre de Barcelona