La Bonne inaugura l’exposició “Birth Cultures”

La proposta expositiva s'inaugurarà el proper 17 de novembre i està comissariada per Marta Vergonyós, Mar Serinyà i Rosa Pou

Redacció.- El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, presenta l’exposició Birth Cultures – Cultures del naixement, conjuntament amb Interarts. La inauguració serà el 17 de novembre 2021 a les 18.30h al hall de La Bonne, acompanyades d’una lectura de poemes a càrrec de Rosa Pou.

La proposta expositiva està comissariada per Marta Vergonyós, Mar Serinyà i Rosa Pou. Aquesta es centrarà en donar visibilitat a dones artistes que han tractat el moment del part, des d’una mirada poètica, per tal de generar bells imaginaris al voltant del naixement. S’hi exposaran obres de Mary Kelly, Natalie Lennard, Ana Álvarez-Errecalde, Laia Manresa, mu um mu, Alice Guy i Maya Deren.

Paral·lelament, també es dura a terme un cinefòrum amb projeccions de les cineastes Catherine Béchard, Naomi Kawase, Raquel Marques, Gunvor Nelson, Marjorie Keller. Les projeccions cinematogràfiques s’organitzen amb el suport de La Mostra Internacional de Films de Dones Barcelona i un podcast disponible a Ràdio Paquita.

Durant els mesos de novembre de 2021 i febrer de 2022, en el marc de l’exposició, La Bonne acollirà un ampli programa d’activitats que completarà l’exposició. S’organitzaran dos “Cafès del part” perquè mares i pares de diferents generacions i orígens culturals, comparteixin històries i intercanviïn experiències personals sobre l’embaràs i el part. També hi haurà un cicle de conferències que donarà veu a les artistes de l’exposició, professionals de el sector sanitari, pensadores i altres dones de referència en l’àmbit del part i la maternitat. A més, hi haurà un taller on a través de la creació artística s’exploraran les vivències de l’embaràs i el part.