La Cambra de Comerç de Girona i la Universitat de Girona col·laboren en la primera Fira d’ocupació TreballemGi Trobada Alumni UdG

L’esdeveniment es celebrarà el proper 6 de juny i té com a objectiu crear sinèrgies entre exalumnes de la UdG i empreses del territori

Redacció.- El proper dijous 6 de juny de 2024 es celebrarà la Fira d’ocupació TreballemGI Trobada Alumni UdG. L’esdeveniment serà híbrid: tan presencial com virtual. Aquesta fira és una col·laboració, inèdita fins avui, entre la Cambra de Comerç i la Universitat de Girona per a crear un punt de trobada entre les empreses de les comarques gironines i el talent que ha sortit de la UdG. Un total de 54 empreses i 4 institucions estaran representades a la fira i presentaran les seves ofertes laborals.

La fira virtual es realitzarà a través d’una plataforma web. Allà, cada empresa participant comptarà amb un espai virtual on podrà penjar les seves ofertes i necessitats laborals. La participació a la fira és gratuïta i tothom que estigui interessat i el seu perfil compti amb estudis superiors podrà inscriure’s a la plataforma com a candidat/a. Els menors de 30 anys s’haurien d’inscriure a Garantia Juvenil prèviament per gaudir dels beneficis a la contractació.

Networking i refrigeri

La fira presencial es durà a terme a l’Aula Magna Modest Prats UdG, amb l’objectiu que sigui un espai enriquidor i de trobada entre empreses i candidats. Els participants podran assistir a la taula rodona “Històries inspiradores d’Alumni UdG. El valor de les soft skills en l’èxit professional”, on exestudiants de la universitat i representants d’empreses gironines parlaran de casos d’èxit en l’àmbit de l’ocupabilitat. També s’hi realitzarà una conferència centrada en el model educatiu de la Universitat de Girona, que anirà a càrrec de Josep M. Serra, vicerector de Docència i Planificació Acadèmica. La fira acabarà amb un espai de networking entre els alumni de la UdG en recerca de feina i els representants de les empreses assistents a la fira. Tots els participants estan convidats a un refrigeri, servit per El Ginjoler.

La inauguració comptarà amb les intervencions de Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Joaquim Salvi, rector de la UdG; Maria Assumpció Vila, presidenta del Consell Social de la UdG.

Una fira consolidada

La Fira d’ocupació TreballemGI Trobada Alumni UdG ve precedida per l’àmplia experiència de la Cambra de Comerç de Girona en la celebració de fires d’ocupació. Aquesta serà la dotzena edició del TreballemGI, un model que ha estat replicat per moltes entitats i administracions en l’àmbit nacional com també estatal. A través d’aquesta nova col·laboració amb la Universitat de Girona, es pretén crear un espai de trobada entre les empreses i les persones que han estudiat a la UdG per tal de poder atraure aquest talent a les mateixes comarques gironines.

Al llarg de la seva trajectòria, el TreballemGI ha ofert més de 3.320 ofertes de feina i al llarg de totes les edicions anteriors s’hi ha inscrit més de 7.000 persones. Una de les dades més rellevats és que durant aquests anys s’han realitzat més de 18.100 entrevistes de feina que han permès que el 60% de les empreses participants hagin contractat personal gràcies a la fira.

La Fira d’ocupació TreballemGI Trobada Alumni UdG està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona i la Universitat de Girona en el marc del Programa PICE. Compta també amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Consell Social de la Universitat de Girona i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç.