La Cambra vol promoure l’FP Dual entre les empreses amb una fira

Tindrà lloc el proper 16 de juny en format virtual

Redacció.- La segona edició de la Fira FPDual Gi es realitzarà en format virtual el proper 16 de juny amb l’objectiu de promoure la modalitat de la formació professional dual entre les empreses, estudiants i futurs treballadors.

Avui, durant la roda de premsa de presentació de la fira, Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona, ha dit que “a les empreses els costa generar, atraure i retenir talent, de manera que l’FP dual pot ser una solució, una porta d’entrada del millor talent jove a les empreses”. I ha afegit: “És millor que qualsevol selecció de personal”.

Cristina Cots, cap de l’àrea de Formació de la Cambra de Girona, ha explicat que la fira permetrà, una vegada més, “assessorar empreses en els avantatges de participar a l’FPDual, informar de les diferents alternatives de l’FPDual que demana el teixit empresarial del territori i millorar l’ocupabilitat de les persones mitjançant l’experiència professional”.

Per la seva banda, Gemma Gelpí, treballadora de la Cambra que va començar a la corporació com a estudiant d’FP Dual ha explicat que “és la millor manera de conèixer directament el treball de les empreses i formar-se en el dia a dia”. De les 11 companyes que van fer Formació Dual del seu curs, 7 van continuar amb un contracte a les mateixes empreses.

Ja hi ha més de cinquanta empreses inscrites de diferents sectors productius, des de l’agroalimentari, el tecnològic, industrial, químic, serveis, digital… i són una bona representació del teixit empresarial de les comarques gironines.

Aquesta es la segona edició de la Fira FP Dual Gi, la primera es va fer el 22 de juny de 2021, amb la participació de dos-cents joves, quaranta instituts i 70 empreses.

Una vintena d’aquestes empreses participants explicaran la seva experiència, mitjançant el testimoni d’alguns dels protagonistes: empresaris, responsables de persones, joves que han participat en programes d’FP dual, i que ara estan treballant gràcies a haver-se qualificat amb aquest sistema.

D’altra banda, la Fira FPDual Gi també compta amb més de seixanta instituts que explicaran quins programes ofereixen, el funcionament del pla d’estudis i tots els dubtes que es poden plantejar als joves interessats.

 

El programa de la Fira és el següent:

 

09:00h  Inauguració

Sr. Jaume Fàbrega: President de la  Cambra de Comerç de Girona

Sr. Adam Manyé: Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona

 

09:00h a 18:00h Assessorament d’empreses en FP Dual – Beneficis i participació

Les empreses poden tenir un contacte directe amb l’estand del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i amb la Cambra de Comerç de Girona. Poden visitar virtualment els diferents centres formatius  i conèixer els casos d’èxit d’empreses que realitzen la modalitat FP Dual.

 

 10:00h Des de l’inici de la Fira es podran visualitzar les Experiències de les empreses en FP DUAL i pràctiques FCT (exposició vídeos)

                   Ascensors Serra S.A.

                   CINC Empordà Assessoria d’empreses S.L.

                   COMASTECH Centre Politècnic Comas

Comexi

         Caula Aliments, S.L.

Enplater, S.A.

Esteve Química, S.A.

Friselva S.A.

Frit Ravich S.L.

Garatge Plana, S.L.

GM Food

GNA Serveis Telemàtics S.L.

Guitart Hotels S.L.

         Laboratorios Hipra

La Vinyeta

Masias Maquinària S.L.

Minerals Conesa S.L.

Productos Concentrol S.A.

Roberlo S.A.

         Tallers Alcalà

         Tavil ind S.A.U

 

09:30h Catàleg de Serveis FP: Sr. Jorge Peris, Coordinador Programa Empresa FP del Departament d’Educació

10:00h  Taula Rodona: Experiències entre centres educatius i empreses en la nova FP DUAL.

Participants:

  • Rubén Pino: Director Institut Montilivi
  • Ernest Plana: Gerent Garatge Plana
  • Carmen Bello: Directora IES Palamós
  • Marta Lloret: Directora de persones Enplater

Conduït pel Sr. Dani Vilà, periodista

 

  11:00h. La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent: Sr. Ivan Ricart, Coordinador d’FP a Girona i  Sr. Jordi Suy, Inspector

 12:00h. La dual internacional en el sistema FP Dual: Sr. Rafael Castaño, Coordinador de l’equip de prospecció, Unitat de Formació en Centres de Treball i FP dual

 13.00h L’FP Dual a l’empresa TAVIL: Sr. Lluís Vilanova, Director de Qualitat i Seguretat

 14:00h A 18:00H Remissió

Durant el dia es podran visualitzar les Experiències de les empreses en FP DUAL i pràctiques FCT (exposició vídeos)

17:45h Cloenda a càrrec del Sr.  Angel Luis Miguel Rodríguez, Director General d’FP

 La Fira compta amb l’organització de la Cambra de Comerç de Girona, el Departament d’Educació, i el suport de la Cámara de Comercio de España i Fons Social Europeu de la Unió Europea.

 

La FP Dual

La formació professional dual és un programa que permet la qualificació dels treballadors combinant l’activitat laboral a l’empresa, amb l’activitat formativa rebuda en un institut d’FP. A l’àmbit català compta amb 23.664 alumnes matriculats, hi participen 317 centres, que ofereixen 148 títols, es treballa en 1.256 projectes, i amb aquestes dades del Departament d’Educcació de la Generalitat de Catalunya de setembre de 2021, hi han 9.181 aprenents.