La capital del Maresme acollirà El Festival Shakespeare

Irina Brook encapçala el cartell amb el seu darrer muntatge, 'Tempête', una coproducció del festival

El Festival Shakespeare celebrarà la seva vuitena edició del 13 al 18 de juliol de 2010. En aquesta ocasió ho farà en un emplaçament cèntric de Mataró: a L’Hort del Campaner i a L’Hort del Rector – als jardins situats a la zona posterior de la basílica. El certamen s’avança així al seu calendari habitual a la vegada que es consolida com a esdeveniment arrelat a la capital del Maresme, on enguany tindrà la seva seu per tercer any consecutiu. La direcció artística treballa per dissenyar un programa que, a banda de L’estricta oferta escènica, apropi Shakespeare a tothom amb un seguit D’activitats paral·leles a diversos espais de la ciutat, inspirades en diferents disciplines.

Caràcter internacional de la programació
El cartell de la vuitena edició està encapçalat per Irina Brook. La filla de Peter Brook també va ser una de les grans apostes de la darrera edició, confirmant així el caràcter marcadament internacional del festival, que mostrarà el nou muntatge de la celebrada directora. ?Tempête? és una nova versió de  L’adaptació de Jean-Claude Carrière de L’obra ?La Tempestat’ de Shakespeare. El festival acollirà L’estrena estatal del muntatge, que va néixer el gener de 2010.

Un festival de referència a nivell europeu
El Festival Shakespeare va néixer el 2003 amb la voluntat artística de produir i exhibir espectacles inspirats per la figura de William Shakespeare, a més de proposar activitats paral·leles lligades a la seva producció literària i dramàtica. És L’únic certamen a Espanya dedicat al dramaturg anglès i des del seu naixement ha anat enfortint-se i ampliant les col·laboracions amb altres certàmens teatrals internacionals, esdevenint un festival de referència a nivell europeu. Des del 2009 forma part de la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare.

Etiquetes: