La Casa de Cultura acull la presentació del nou treball d’Ildefons Alonso Quartet

"Metrinova vol.1” és un recull de set composicions que pendulen entre la mirada a la tradició del jazz i la passió per investigar formes rítmiques poc habituals

Divendres 18 de desembre a les vuit del vespre tindrà lloc el concert de presentació del nou treball d’Ildefons Alonso Quartet a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona.

“Metrinova vol. 1” és un projecte d’experimentació amb la mètrica i els ritmes, on la matèria prima són els compassos irregulars. L’ànima de les composicions d’Ildefons Alonso –un bateria format inicialment en el piano clàssic- beu de les fonts de la tradició del jazz. El bebop, els espirituals negres, els estàndards de Broadway són presents en la seva música, però la sorpresa arriba quan tot aquest material es presenta a través de formes rítmiques poc habituals. Ildefons Alonso (bateria) actua acompanyat de Dani Comas (guitarra), Marc Cuevas (contrabaix) i Lucas Martínez (saxo).

Ildefons Alonso participa en projectes com “El Petit de Cal Eril”, també ha participat tocant i composant per al tercer volum dels Underpool Sessions. I des del 2000 ha sigut baterial habitual de l’escena folk i tradicional en grups com El Pont d’Arcalís. També ha treballat al teatre amb Dagoll Dagom a “La Nit de Sant Joan”.

Aquest concert tanca la Temporada de música 2015 de la Casa de Cultura de Girona, on hi han tingut lloc dotze concerts de diversos gèneres, estils i formacions, amb propostes de música clàssica, jazz contemporani, cançó contemporània i cançó d’autor.

El preu de l’entrada és de 3 € i es poden comprar a Secretaria de la Casa de Cultura de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 19 h. També es poden adquirir a l’Auditori