La Casa de la Música presenta el balanç de la temporada i la seva preocupació envers la pròxima

S'han celebrat 107 concerts i 93 activitats en una temporada difícil per el sector

La temporada 2011-2012 de Casa de la Música Salt ? Girona arriba a la seva fi amb un balanç de 107 concerts i 93 activitats de diversa tipologia. 

Tot i L’efecte de la crisi econòmica, la Casa de la Música ha seguit amb la seva activitat habitual, maximitzant esforços i treballant més que mai per tal de minimitzar els efectes de les retallades. És per això que durant aquesta temporada L’activitat en general s’ha mantingut i no s’ha fet molt evident un descens de concerts, cursos, tallers, etc., que s’han pogut dur a terme amb més esforç, dedicació i optimització que mai.

En un moment en el que s’havia aconseguit de fer que la música en directe tingués una major presència quotidiana, amb més concerts i una oferta que multiplicava en gran mesura el que hi havia fa 10 anys, ara amb aquesta pujada de L’IVA tota aquesta tasca es perdrà. La indústria cultural i en aquest cas la musical no té marge per absorbir aquesta pujada i el públic tampoc, de manera que segons afirmen els responsables de la Casa de la Música, assistirem a una gran disminució de L’activitat, a la pèrdua de llocs de treball, a la desaparició D’empreses, tancament D’equipaments i sobretot a una rebaixa de la qualitat cultural de la nostra societat. 

Des de la Casa de la Música juntament amb tots els representants de les diverses associacions que aglutinen el sector cultural, s’estan plantejant mesures de pressió per tal de que es canviï aquesta política. 

Malgrat les preocupacions, els responsables de la Casa de la Música avancen que la nova temporada començarà el 14 de setembre amb un concert amb dues bandes catalanes que representen visions molt diferents de la música però alhora coincideixen en ser dues propostes molt festives: El rock-surf desenfrenat dels barcelonins Los Tiki Phantoms i les versions roquero festives dels cellerencs La Jet Set.