
24 oct. 2022 La Catosfera 2022 connecta amb el públic jove portant a Girona les tendències d’Internet
Ha culminat la 14a edició amb més de mig miler d’assistents a diferents ubicacions de la ciutat
Redacció.- La Catosfera, el punt de trobada de la Internet catalana, ha culminat la 14a edició amb més de mig miler d’assistents a diferents ubicacions de Girona, la més concorreguda fins ara. Enguany, ha fet una aposta clara pel públic jove, presentant les tendències digitals del moment. Partides d’esports electrònics en directe, el gran final de gira de Tindercat i els podcasts en viu han estat algunes de les propostes que més públic han aglutinat, tant presencialment com en streaming.
Una de les grans novetats d’aquest any ha estat el ‘Futur Fest’, un esdeveniment que s’ha celebrat a la Sala Mirona i que ha presentat projectes que són tendència de la xarxa transformats en espectacles en viu. El públic ha assistit al gran final de gira de Tindercat, projecte de tres joves emprenedors que ha aconseguit aplegar milers de persones als seus directes de Twitter; La Rostida, un nou format d’humor amb Marc Sarrats i Manel Vidal, dissenyat per La Fera i Lo Memefest, i el directe dels podcasts Berícid Sulfúric, guanyador del Premi Sonor de LA MIRA i Catalunya Ràdio a millor podcast de ficció i Tardeo de Ràdio Primavera Sound amb la col·laboració de Salsa Romesco de Bunyol TV.
A més a més, i també en una aposta clara cap als interessos digitals del públic jove, l’Auditori Josep Irla ha acollit la primera edició de La Copa Lleona E-sports Girona, un torneig organitzat per Gamesports electrònics Lleida de League of Legends, un esport electrònic que va enfrontar en viu els dos equips de la ciutat: Suc De Kul i Família Iogurt. I els assistents no només van poder veure el partit en directe sinó que també van sentir-ne la retransmissió de la mà de càsters professionals: Marc Àlvarez (Hobb), Aniol Novas (Anovas) i Marc Sallan (Sallanman).
Aquest any, la jornada ha tornat a aterrar al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Una iniciativa que es va iniciar amb èxit durant l’edició anterior i que, de nou, ha creat al nucli empresarial de Girona un espai d’intercanvi d’idees i projectes emprenedors. Apostant pel lideratge de les dones, l’espai ha acollit la jornada Dona TIC. L’esdeveniment ha recollit la veu de dotze gironines referents en el sector que han intercanviat opinions i experiències sobre la situació i els reptes del sector.
Un altre dels temes tendència d’aquest any ha estat el cas Pegasus i, per tant, la seguretat digital. Per parlar-ne, la Catosfera ha convidat al president de la Fundació.cat, Genís Roca, la CEO D’onBRANDING, Selva Orejón, el director de la Fundació Nord, Joan Matamala, i el director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Oriol Torruella, en un debat moderat per la directora i presentadora del programa Popap de Catalunya Ràdio, Mariola Dinarès. També el responsable de Cultura de CIC4CYBER de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Moré, ha ofert als assistents una formació sobre hàbits cibersaludables.
De nou, la jornada ha apostat per programar activitats pels estudiants dels instituts de la zona. Tallers pràctics i dinàmics per apropar, tenint en compte els seus interessos i preferències, els alumnes a l’ecosistema digital: un taller en format de ‘kahoot’ de l’influencer de la Fundació .cat, Albert Roig; una partida d’esports digitals on els estudiants han pogut posar-se en la pell d’un càster o d’un jugador professional; la creació d’una peça musical de la mà dels socis de Mortensen Josep Maria Ganyet i Quico Domingo i han presenciat el programa presentat per Mariola Dinarès, el Popap de Catalunya Ràdio, en directe.
Per últim, i amb l’objectiu de crear un espai enfocat a un públic especialitzat, s’ha celebrat el SEO Day, un conjunt de ponències dedicades al posicionament web. Les xerrades han estat conduïdes per l’equip de Doble SEO, Eva Olivares i Xevi Sañé, i han comptat amb la participació d’alguns dels professionals del sector més rellevants a nivell internacional: Estela Franco, experta en SEO; Pedro SEO, youtuber i consultor; David Carrasco, SEO i CEO d’Unancor i Webmaster; i Sara Fernández, consultora SEO internacional. El SEO Day ha acabat amb l’emissió en directe d’un podcast especialitzat en el món digital: Backstreet voice.
En la seva catorzena edició la Catosfera ha tornat a convertir la ciutat de Girona en el nucli de l’ecosistema digital en català, atraient usuaris de la xarxa de totes les generacions gràcies a un programa transversal que repassa els interessos i les tendències més actuals. El director de la Catosfera, Joan Camp, considera que aquesta edició ha destacat “per posar el focus en un públic jove molt actiu a les xarxes i que val la pena que estigui absolutament informat de les tendències i li puguem proporcionar un espai per viure-les en persona”.
Camp també ha donat les gràcies als patrocinadors que han fet possible l’edició d’enguany: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Agència de Ciberseguretat, Fundació .cat, l’AMIC i RENFE; així com als col·laboradors que han donat suport en la producció i difusió de tota l’activitat. Els diferents tallers, xerrades, podcasts i espectacles es podran recuperar online a través de la web de les jornades Catosfera a partir de la setmana vinent.