La ciència-ficció i el terror, protagonistes a Sitges

La 41ª edició del Festival de Sitges se celebrarà del 2 al 12 D'octubre

Aquest any el Festival de Sitges estarà dedicat al quarantè aniversari de ‘2001: A Space Odissey’, un clàssic d’Stanley Kubrick
El Festival dedicarà una retrospectiva reflexiva sobre el paper de la ciència ficció en la història del cinema contemporani, destacant títols com Planet of the Apes (El Planeta de los Simios), Forbidden Planet (Planeta Prohibido), Logan?s Run (La fuga de Logan), Close Encounters of the 3rd Kind (Encuentros en la Tercera Fase), entre D’altres. Per molts dels espectadors serà una bona oportunitat de veure per primer cop aquests films en pantalla gran i en unes còpies en el millor estat possible.

A més a través de projeccions i debats varis es retrà un homenatge al 75 aniversari de la figura de King Kong, la imatge del Festival. Es podrà gaudir de la còpia remasteritzada de King Kong de L’any 1933 i també del documental produït per Peter Jackson al voltant del rodatge de la peL’lícula original, RKO Production 601: The Making of ?Kong, the Eighth Wonder of the WorlD’.

La secció oficial de Sitges 08 recollirà les tendències de la producció actual del gènere donant èmfasi al cinema de terror quotidià i purament real. Destaquen títols com: Vinyan, de Fabrice Du Welz, un dels joves més prometedors del gènere que va destacar amb Calvaire; Martyrs, de Pascal Laugier, que s’ha convertit en el ?shock? de L’any, sent considerada per molts com la peL’lícula més extrema mai realitzada; Surveillance, un American Gothic contemporani de la mà de Jennifer Chambers Lynch, filla de David Lynch; Let the right one in, peL’lícula sueca de Tomas Alfredson que ha estat la sensació a gran part dels festivals a nivell mundial; Eden Lake, un Funny Games britànic de James Watkins; La possibilité d’une île, on el mateix Michel Houellebecq adapta la seva pròpia novel.la; i Tokio!, una fàbula fantàstica dirigida a tres mans pels gurús del gènere Bong Joon-ho, Léos Carax i Michel Gondry.

A la secció fora de competició hi haurà propostes de gran renom com Blindness, L’adaptació de la novel.la de José Saramago en mans de Fernando Meirelles; JCVD, el falç biopic de Jean-Claude Van Damme dirigit per Mabrouk El Mechri; Synecdoche, New York, del sempre inclassificable Charlie Kaufman; Repo! The Genetic Opera, una òpera rock dirigida per Darren Lynn Bousman en clau de cinema de terror futurista que es podria convertir en la pel.lícula de culte D’aquest any; i The Informers, adaptació del best seller de Bret Easton Ellis (autor D’American Psycho) dirigida per Gregor Jordan amb estrelles com Kim Basinger i Mickey Rourke. Aquest any el festival revelarà la importància del documental sobre el cinema fantàstic i de temàtiques estranyes com Spine Tingler! The William Castle Story, de Jeffrey Schwarz.

Alguns dels altres atractius del festival són els cicles Catalan Focus, Noves Visions o la Midnight X-Treme, entre D’altres.

Etiquetes:
, ,