La ciutat de Reus a punt per acollir la Fira del Circ de Catalunya, Trapezi 2014

Més de 50 professionals acreditats, 15 espais habilitats i 2 veles; 122 artistes i tècnics, i 45 treballadors fan possible 4 dies d’intensa programació de circ

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, obrirà les seves portes demà, dijous 8 de maig amb dos actes de inaugurals: a les 20h l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat de Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, presentaran la divuitena edició de la Fira Trapezi a Cal Massó en un acte institucional on hi acudiran professionals, companyies i gent del món cultural. Posteriorment, a les 22:30h, el cabaret d’obertura DOMUS, donarà el tret de sortida a tota la programació de la Fira. El muntatge, presentat per Piero Steiner i dirigit per Jorge Albuerne, es podrà veure al Parc de Sant Jordi i serà un tast de tres de les companyies programades en aquesta divuitena edició: Hotel iocandi, Duo Laos i Atempo Circ.

La Fira, que s’allargarà fins al diumenge 11, compta amb més de 50 professionals acreditats, 15 espais habilitats i 2 veles; 122 artistes i tècnics i 45 treballadors, amb el suport de la brigada de Reus, fan possible que Trapezi compti amb una intensa programació que inclou 12 espectacles internacionals, 21 de nacionals i 3 de la resta de l’estat. Places, carrers, teatres i veles de la capital del Baix Camp acolliran els espectacles de 37 companyies procedents de França, Bèlgica, Canadà, Noruega, Eslovàquia, Itàlia, Marroc, Argentina, Brasil, Xile, Espanya i Catalunya que oferiran al públic més de 80 representacions de les seves produccions més recents, centrades en diferents tècniques i disciplines i que destaquen per la transversalitat de llenguatges.

Trapezi 2014 fa una clara aposta pels artistes emergents, la nova creació i l’experimentació. La transversalitat i la convivència de llenguatges, l’aposta per altres disciplines com la dansa o les arts plàstiques, noves tendències i estètiques en la posada en escena, així com la innovació i el risc, són els valors principals que caracteritzen la programació. Aquests han estat els criteris que ha seguit l’actual direcció artística, liderada per Jordi Gaspar, amb el convenciment que les companyies emergents, així com la qualitat, la novetat i la varietat de formats (vela, sala, carrer, cabaret, itinerants) faciliten la projecció internacional i estatal del circ català.