Anna Colomer

La coach Anna Colomer donarà a conèixer el seu nou projecte en el marc de la Setmana Internacional del Coaching

La Setmana Internacional del Coaching se celebrarà del 13 al 19 de maig

Redacció.- En el marc de la Setmana Internacional del Coaching (13-19 de maig) organitzada des de fa més de 10 anys per la International Coaching Federation (ICF), la coach Anna Colomer donarà a conèixer UKIYO.

Aquest projecte que esdevindrà pioner a la comarca del Ripollès és dirigit a les empreses i fusiona el coaching, la natura i les dinàmiques d’alt impacte per ajudar a transformar la vida dels treballadors. Colomer fa més d’una dècada que és una de les referents del món del coaching no només a la comarca del Ripollès sinó també a la demarcació de Girona.

Ukiyo

Anna Colomer (Ogassa, 1974) és una dona de projectes innovadors on el coaching i la natura sempre tenen un paper destacat. I els seus no són uns projectes qualsevol, ja que sempre són pioners a la comarca del Ripollès i UKIYO també té aquesta particularitat. En primer lloc, cal recordar l’èxit de Kintsugi (Sant Jordi, 2021). Es tractava de sessions terapèutiques al bosc d’Ogassa, al Ripollès, amb l’objectiu d’enfortir les relacions de parella en plena pandèmia. D’altra banda, també cal destacar Descobreix el camí del Catllar, construeix el teu camí i empodera la teva empresa (Octubre 2022), amb el qual Colomer va connectar el món del coaching amb les empreses i també amb els valors del parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (PNCTF), al municipi de Molló.

Amb l’anterior projecte en el focus, amb UKIYO (concepte japonès que significa “Oblidar-se de les preocupacions i viure el moment present), la coach Anna Colomer va uns passos més enllà. Tot i que la nova iniciativa també és dirigida a les empreses, aquest és un projecte molt més complet i innovador, el qual té com a protagonistes les tècniques d’alt impacte.

L’objectiu? Empoderar a les empreses a connectar-se amb la motivació, energia i confiança tot impulsant el seu principal valor: l’equip humà més enllà dels resultats de l’empresa. La creació d’aquest nou projecte per part de la protagonista no és casualitat! Colomer coneix molt bé el món del coaching empresarial, ja que l’any 2002 va realitzar el Màster en Administració i Direcció d’Empreses (ADE). També ha fet altres màsters que l’avalen, com és el cas del Màster Internacional en Business & Life Coaching per Fundares i UCC (2017) i el Màster Coach Life &Business de Fundares (UVIC, 2019).

Més enllà, fa més de 10 anys que es dedica al sector del coaching i del creixement personal. Està especialitzada amb intel·ligència emocional i PNL (programació neurolingüística) i també és la directora de Ment Cos (2017): un centre especialitzat amb medicina complementària situat a Sant Joan de les Abadesses.

Un retir per a les empreses que canviarà la vida dels seus treballadors

UKIYO és un projecte pioner a la comarca del Ripollès i té la missió de canviar la vida dels treballadors que formen part de qualsevol empresa. I és que segons les últimes enquestes realitzades a Catalunya, més de la meitat dels treballadors són infeliços a les seves respectives feines i cada vegada estan més desmotivats més enllà d’angoixats i estressats. Aquest projecte pretén ser una bona eina per al sector empresarial, tenint en compte que el 2024 continua estant marcat per preocupacions constants, com els dèficits de competitivitat i productivitat, la manca de dimensió i els desafiaments de l’empresa. Tot plegat en uns moments en què cal abarcar la transició energètica i el canvi climàtic, noves tecnologies com la intel·ligència artificial o la gestió del talent.

UKIYO és una iniciativa innovadora a la comarca del Ripollès que consta d’un retir de 3 dies de formació intensiva teòrico-pràctica amb el qual es treballen els 4 pilars: ment-cos-energia-emoció. En aquest, l’Anna fusiona el coaching, la natura i les tècniques d’alt impacte amb més èxit. Les activitats es duen a terme al parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser (PNCTF), al municipi de Molló.

Caminar sobre vidres i brases (firewalking), llançar-se al buit sense elements de seguretat, trencar una fletxa amb el coll i doblegar una barra d’acer entre dos protagonistes de l’equip són algunes de les tècniques (a la web es pot veure un vídeo promocional amb algunes dinàmiques més), que permetran als membres de l’equip obtenir eines per l’autoconeixement i l’autogestió mental i emocional. En altres exercicis es treballarà la gestió financera i l’ampliació de les competències de lideratge 3.0 (es tracta d’ampliar la visió de lideratge començant per un mateix per després poder acompanyar a un equip i potenciar que surtin nous líders).

I és que es necessiten líders transformacionals! Però primer s’han de vèncer les pors i les limitacions! Els treballadors han de prendre consciència del seu potencial, de les seves fortaleses, competències i habilitats. Així com ho va fer l’Anna, que més enllà de ser coach també és experta en dinàmiques d’alt impacte i ha estat formada per Rafa Rodríguez, psicòleg transformacional i expert en aquestes dinàmiques.

Així que durant tot el retir, la coach protagonista treballa amb les que són les seves eines infal·libles des de fa anys: el coaching, la intel·ligència emocional, el mindfulness i la PNL (la programació neurolingüística). D’aquesta manera pot ajudar a gestionar les emocions dels participants (i també l’estrès i l’ansietat!), ja la gran majoria treballen sota estrès i pressió dins l’àmbit empresarial. D’altra banda, amb UKIYO es pretén aconseguir: una connexió diferent entre les persones que treballen a l’empresa, que millorin la seva productivitat, alinear els treballadors amb els propòsits empresarials i també que puguin millorar la comunicació entre els membres de l’equip. El projecte té diferents propostes per a les empreses, la més rellevant és el pack-vip, ja que més enllà del retir, l’Anna acompanya durant 12 mesos a cada membre de l’equip de forma individualitzada, amb una anàlisi de comportament, de motivacions i d’intel·ligència emocional.

Etiquetes: