La collita 2022 d’Oli de l’Empordà es presenta a Girona a ritme de swing

L’oli de la nova collita s'ha presentat a Girona aquest dissabte 10 de desembre

Redacció.- Després de la presentació a Figueres, la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà ha fet la presentació de l’oli de la nova collita a Girona, concretament aquest dissabte 10 de desembre de 10 a 14h a l’exterior del Mercat del Lleó.

Durant tot el matí s’ha instal·lat un espai per donar a conèixer l’oli nou de l’Empordà, on també s’hi ha pogut tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP. Els productors que integren aquesta denominació són Empordàlia, trull Ylla, Mas Auró i Celler Cooperatiu d’Espolla.

Oli&Swing
A les 12 h les persones que s’han apropat a l’espai han pogut gaudir d’una ballada de swing per animar el tast de l’oli nou de la collita 2022.

Col·laboració amb Girona Bons Fogons i Cuina del Vent
El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons i el de Cuina del Vent han apadrinat durant aquests actes la nova collita 2022 i per promocionar-la es podrà trobar durant el mes de desembre als restaurants adherits d’aquests col·lectius que disposaran d’aquest oli a les seves taules. Els restaurants de La Cuina del Vent que hi participen són: Orígens,, Falconera, Amiel&Molins, Duran, Reina de Port-Lligat, Els Pescadors, Rom Castell de Peralada, Norat-Hotel Terraza, Can Jeroni, Draulic, La Taverna del Barri Vell, Sumac, El Corral de Sant Quirze, La Gruta, L’Encesa i el El Portal de Bàscara. En el cas de Girona Bons Fogons els restaurants són: Àpats, Duc de l’Obac. El Celler de Can Roca, Egg Gastronomia, Divinum, Novara hotels, Occi, La Riera, Massana i Umai.

Els trulls de la DOP, com cada any, faran una donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments, que s’entregaran el dia 10 a la presentació de la collita a Girona.

L’acte de presentació té el suport dels Ajuntaments de Figueres i Girona, el segell Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.