La comèdia de The Feliuettes, “Amor a mort”, serà el primer espectacle de la nova temporada d’El Maldà

El nou espectacle amb música en directe està dirigit per Eu Manzanares i compta amb compositors com Arnau Tordera, Gerard Sesé i Ariadna Cabiró

Redacció.- El Maldà enceta nova temporada amb l’estrena del quart espectacle de The Feliuettes, Amor a mort, una comèdia on la música serà protagonista junt amb el teatre de text i que es podrà veure a partir del 22 d’agost i fins el 24 de setembre.

La companyia formada per Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau proposa una reflexió sobre l’amor des del sentit més ampli de la paraula. De l’amor romàntic a la sororitat, l’amor com a opi de les dones, la dependència emocional o la por d’estar soles, l’amistat, l’amor líquid, les jerarquies de l’amor o el poliamor, són alguns dels temes que apareixeran en aquesta nova proposta de dramatúrgia catalana contemporània que comptarà amb les veus de les pròpies integrants de la companyia i la directora, Eu Manzanares (creadora d’espectacles com Nessun Dorma (Sala Beckett), Frank (Teatre Lliure) o Lo nuestro (Sala Flyhard). Pel que fa a la música, Gerard Sesé, Ariadna Cabiró i Arnau Tordera seran els encarregats de la composició musical i Modesto Lai hi serà cada nit tocant el piano.

La reflexió i la reivindicació feminista hi seran presents sense deixar de banda l’humor i la música en directe, amb estructura de cabaret que permet donar cabuda a múltiples veus, textos escrits per Xavi Morató, Mireia Giró, Adriana Segurado, Eu Manzanares, Laura Pau i Laia Alsina Riera. Com ja han fet The Feliuettes als anteriors espectacles, tractaran temàtiques que afecten a tothom, però sempre amb humor, que afirmen que és la millor manera de canviar consciències i de desmuntar arguments. Com pot ser que en l’era de la informació, quan tenim més a l’abast totes les teories d’allò que seria saludable, a la pràctica fracassem tan estrepitosament? Com es viu l’amor quan s’és dona? Quan les cures familiars recauen al gènere femení per sistema? Així com les tasques de la llar, la gestió emocional, etc? Per què l’amor de parella és central i els altres secundaris?

“Totes aquestes preguntes i moltes més són el punt de partida per a qüestionar-nos, un cop més, allò establert i amb ulls de dona intentar fer-ne comèdia, que és on s’amaguen les grans tragèdies”, comenten The Feliuettes.

Sinopsi

Les muses de l’amor estan tristes. No, les muses estan desesperades. Tampoc. Les muses estan… cansades, fartes. Perquè l’amor ha mort. I no és culpa seva. O potser sí? És que ja no saben inspirar, en aquests nous temps? No, no. Són els humans, que ho compliquen tot. Sempre els humans, que no acaben d’aclarir-se en res, de les seves existències. I encara menys, en un assumpte tan complex i profund com és l’amor. Són uns éssers patèticament entranyables, terriblement complicats. Com ser muses de l’amor, avui en dia, si no hi ha Déu (mai millor dit!) que sigui capaç de definir què carai és, això de l’amor? Les muses estan… Les muses n’estan fins al cony, escolti’m. Potser és millor riure que plorar, i cantar i fer gresca, abans d’abandonar.

Fitxa artística

Un espectacle de The Feliuettes
Repartiment: Laia Alsina i Riera, Maria Cirici i Laura Pau amb Modesto Lai, al piano
Direcció: Eu Manzanares
Música: Gerard Sesé, Ariadna Cabiró i Arnau Tordera
Dramatúrgia: Eu Manzanares i The Feliuettes
Textos: Xavi Morató, Mireia Giró, Adriana Segurado, Eu Manzanares, Laura Pau i Laia Alsina Riera
Ajudant de direcció i moviment: Adriana Segurado
Disseny vestuari: Laura Garcia
Escenografia: Enric Romaní
Disseny il·luminació: Maria Martín
Producció: Montse Farrarons
Comunicació: Ester Cánovas i Anna Castillo
Imatge de cartell: Sergi Panizo
Producció executiva: Marina Marcos
Una producció d’El Maldà amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Agraïments: Nau Ivanow i CC Parc Sandaru