La Compañía Nacional de Teatro Clásico presenta un doble programa a Barcelona

Pujaran a L'escenari barceloní textos de dos grans noms de la literatura espanyola: Lope de Vega i Calderón de la Barca

Entre el 9 D’abril i el 30 de maig es podran veure al Teatre Victòria de Barcelona dos muntatges de la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Pujaran a L’escenari barceloní textos de dos grans noms de la literatura espanyola: Lope de Vega i Calderón de la Barca.

¿De cuándo acá nos vino? de Lope de Vega hi serà del 9 D’abril al 9 de maig dirigit per Rafael Rodríguez. En el repartiment, format per 14 actors, hi ha noms reconeguts com Joaquín Notario, Pepa Pedroche, Eva Rufo, Toni Misó o Isabel Rodes.

El pintor de su deshonra, de Calderón de la Barca, es podrà veure entre el 14 i el 30 de maig i està dirigit pel mateix Eduardo Vasco (actual director de la CNTC). Entre els 14 actors que comformen el repartiment hi torbem noms com Arturo Querejeta o Daniel Alvadalejo.

Les versions D’ambdós muntatges les firma Rafael Pérez Sierra i incorporen músics en directe. La companyia torna a un dels escenaris teatrals de la Ciutar Comtal on ha tingut millor acollida i on més muntatges teatrals ha representat: el Teatre Victòria
La comèdia de vodevil de Lope de Vega
Comèdia atípica al més puro estil Lope de Vega, pròxim al poble i que tant va influenciar el desenvolupament de L’imaginari teatral de la nostra societat. A ¿De cuándo acá nos vino?, ens trobem amb un precedent del que després dels segles seria la comèdia de vodevil. Una mare soltera que decideix fel el que sigui amb L’objectiu de beneficiar-se dels encants del jove soldat que flirteja amb la seva filla.

La Compañía Nacional de Teatro Clásico, sota la direcció de Rafael Rodríguez, ens porta una de les comèdies més destacades de Lope de Vega. Comèdia D’embolics que ? juntament amb La discreta enamorada o Los melindres de Belisa ? formen part del gènere de les anomenades comèdies ?de capa i espasa?.

El drama de Calderón de la Barca
 
Un home que lluita contra la societat i les lleis de L’època, una dona infeliçment casada presa del seu temps i dels seu amant, completen el triangle amorós de El pintor de la deshonra, una obra de Calderón de la Barca, on es barregen gelosia, dignitat i venjança per acabar en un cruel assassinat a despit.
 
La Compañía Nacional de Teatro Clásico, sota la direcció D’Eduardo Vasco, presenta una de les peces fonamentals ?al costat de El Médico de su honra- del gènere conegut com a drames D’honor. Si bé aquesta peça presenta un paisatge molt més clar, molt més variat en les accions i els espais, la rigidesa del codi D’honor i L’experiència de L’artista plàstic són els dos eixos D’una de les obres més commovedores del repertori del Siglo de Oro. L’home que té dret a matar la seva dona si hi ha una ofensa pel mig; un viatge als fonaments històrics de les nostres estructures socials, que connecta directament amb la nostra realitat diària.  

Etiquetes: