La companyia Animal Religion guanya el Premi Moritz a la millor estrena d’arts de carrer i no convencionals de votació professional amb el site-specific Chicken Legz

Per tercer any consecutiu, la companyia premiada forma part del Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, la secció que dóna suport i acompanya les noves creacions artístiques de companyies emergents

Chicken Legz, un dels espectacles que s’ha pogut veure a FiraTàrrega 2014, ha estat guardonat amb el Premi Moritz a la millor estrena d’arts de carrer i no convencionals. D’entre totes les estrenes de la 34a edició de la Fira, la de la companyia catalano-finlandesa Animal Religion ha estat l’escollida pels 789 professionals acreditats a FiraTàrrega 2014, que han actuat com a jurat a través d’una enquesta digital secreta que es va posar en marxa un cop acabada la Fira. Chiken Legz és un espectacle coproduït per FiraTàrrega i El Graner, amb la col·laboració del Teatre Municipal d’Olot i Subtopia (Suècia).

Enguany, la proposta d’Animal Religion es va veure dins la secció Plataforma, l’apartat R+D+I i, per tant, l’espai més creatiu i arriscat de FiraTàrrega integrat pels espectacles que han completat el seu procés de producció dins del programa de Suport a la Creació de La Fira. Aquest és el tercer any consecutiu -dels tres anys d’història del premi- que els professionals atorguen el guardó a una companyia integrada a aquest programa que estableix un pla de residències artístiques que s’inicia al març i que fomenta i incentiva projectes de nova creació. Es tracta, per tant, de la secció de programació més innovadora i amb clar segell de la filosofia de la Fira.

Moritz, patrocinador oficial d’aquest premi des dels seus inicis, va atorgar-lo l’any passat al muntatge Ârtica de la companyia catalana Ponten Pie, i el 2012 a l’espectacle Que vaya bonito, de Teatro de Cerca. Enguany han optat al guardó els següents espectacles: La ira dels peixos, Solo2, Raindú, Andante, Close encounters of the different kind, Dynamite & Poetry, Sit back, The blind, Constructivo, La supervivencia de las luciérnagas, Fugit, El rei Gaspar, Gran rifa d’un fabulós viatge a Mèxic, Som, Mesa para 2, Thank you for dancing, Ti-Tlan (lugar entre), Micro-Shakespeare, The lift i el que finalment ha resultat premiat Chicken legz.