La companyia belga Berlin presenta "Perhaps all the dragons" en el marc de la Setmana de Creació Contemporània

L’espectacle s’inspira en la teoria dels 6 graus de separació que diu que qualsevol persona del món està connectada amb qualsevol altra persona del planeta a través de només cinc intermediaris

La companyia belga Berlin arriba per primera vegada a Temporada Alta amb l’espectacle “Perhaps all the dragons”, muntatge que s’estrena a l’estat Espanyol i que combina tecnologia i sentiment. Emmarcat dins la programació de la Setmana de Creació Contemporània, l’espectacle es podrà veure en 5 passi el dissabte 21 i 5 passis més l’endemà, diumenge 22. El Centre Cultural La Mercè és l’espai de la ciutat que acull la instal·lació, que juga amb la teoria dels sis graus de separació explicant 30 històries, a 30 espectadors, a partir de 30 pantalles.

El nom del muntatge, “Perhaps all the dragons”, és en realitat una versió curta inspirada en un fragment d’un poema del poeta alemany Rainer Marie Rilke que diu: Perhaps all the dragons in our lives are princesses who are only waiting to see us act, just once, with beauty and courage. La instal·lació situa cadascuna de les trenta pantalles al voltant d’una taula rodona i cada pantalla mostra una història diferent. Trenta monòlegs filmats units per la teoria dels sis graus de separació. L’espectador segueix atent a la història que se li està explicant però de mica en mica, a mesura que avança l’espectacle, les històries del seu voltant comencen a interactuar, com per exemple quan en un restaurant es poden escoltar les converses de les taules veïnes.

Les trenta històries i les trenta persones que les expliquen són reals i han estat escollides pel seu caràcter sorprenent: un pianista s’adona que ha assajat el concert equivocat, un neurocirurgià que canvia el cap i el cos de dos micos vius, un dia a la vida d’un hikikomori…Són històries que la companyia ha anat trobant-se al llarg de 10 anys de gira per més de 27 països i que ara ha decidit ajuntar i plasmar-les en aquesta instal·lació de format revolucionari, una proposta multidisciplinària i portàtil.

Berlin és una companyia integrada per Bart Baele i Yves Degryse fundada l’any 2003 juntament amb Caroline Rochlitz. El punt de partida de cada actuació de la companyia és una ciutat o regió i tenen com a característica el gènere documental i els mètodes de treball interdisciplinaris. Fins al moment han treballat a partir de dues series o cicles en els quals emmarquen els seus espectacles. Dins la sèrie Holocè (és l’actual era geològica) hi trobem els muntatges Iqaluit, Bonanza, Moscow i Jerusalem. En el marc d’aquest primer cicle la companyia té previst estrenar Zvizdal el maig de 2016 i està creant Lisboa, encara sense data d’estrena.  El segon cicle que han creat es diu Vacui Horror (la por al buit) i emmarca els espectacles “Tagfish”, “Land’s end” i “Perhaps all the dragons” que es podrà veure dissabte i diumenge al festival.

L’espectacle s’emmarca dins la programació internacional de la Setmana de Creació Contemporània que es celebradel 19 al 22 de novembre per sisè any consecutiu. Durant quatre dies, el festival programa muntatges que destaquen per la seva visió trencadora i l’ús de llenguatges contemporanis. A la vegada, organitza la Setmana de Programadors, que reuneix a Girona més d’una setantena de professionals de les arts escèniques, nacionals i internacionals. Els llenguatges contemporanis d’artistes consagrats es donen la mà amb els nous valors amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi de projectes i facilitar la producció i circulació d’espectacles