La companyia belga Peeping Tom torna a Temporada Alta per inaugurar Figueres com a nova seu del festival

"Diptych: The missing door" and "The lost room" creat per Gabriela Carrizo i Franck Chartier es veurà dissabte, 28 d’octubre, al Teatre Jardí de Figueres

Redacció.- La prestigiosa companyia belga Peeping Tom torna a Temporada Alta dotze anys després amb l’espectacle Diptych: the missing door and the lost room, una adaptació del 2020 per part de Gabriela Carrizo i Franck Chartier, els quals el 2013 i 2015 van crear les peces originals amb la Nederlands Dans Theatre (NDT 1).

L’espectacle, que servirà per inaugurar Figueres com a nova seu del festival, està conformat per dues peces curtes (The missing door i The lost room) protagonitzades per personatges que van evolucionant en espais dels quals no poden escapar. Els ballarins viuen entre la realitat i l’imaginari, guiats per forces naturals que els porten cap a un destí incert. Konan Dayot, Fons Dhossche, Lauren Langlois, Panos Malactos, Alejandro Moya, Fanny Sage, Eliana Stragapede i Wan-Lun Yu conformen el cos de ball.

Cada part del díptic té la seva pròpia ambientació. The missing door està ubicada en una habitació o passadís ple de portes que no s’obren. Per la seva banda The lost room transcorre en una cabina d’un vaixell i es focalitza en el món interior dels personatges. Els canvis escènics entre les peces són visibles pel públic i formen part de la performance, com si es tractés d’un muntatge cinematogràfic en directe.

Al mateix temps que utilitzen un llenguatge únic i extrem de moviment i performance, els directors presenten un món inquietant, fosc i tancat, típic de les obres de Peeping Tom. Des que va estar a Temporada Alta el 2011 amb À Louer, la companyia ha anat aprofundint en el seu llenguatge tècnicament molt virtuós, amb un humor molt subtil i creant mons surrealistes que atrapen als espectadors.