La Companyia de Circ “eia” torna a Barcelona amb el seu espectacle NUYE

Es podrà veure al Mercat de les Flors del 27 al 30 de desembre, del 2 al 4 i del 6 al 9 de gener

Redacció.- La Companyia de Circ “eia” arriba al Mercat de les Flors de Barcelona després de la seva estrena aquest estiu com a coproducció del Festival GREC i de la seva presentació a Fira Tàrrega, al festival Temporada Alta, al Festival Assemblage’S de Ginebra (Suïssa) i al Theater op de Markt (Bèlgica), entre d’altres, amb èxit absolut de públic i aforaments del 100% en gairebé tots els emplaçaments.

El nou muntatge compta amb una llarga llista de festivals i teatres col·laboradors, on farà gira aquesta temporada 2021-2022. Entre ells destaquen, a més de Temporada Alta, el Festival UP! de Brussel·les o el Mercat de les Flors, coproductor també de l’espectacle, on es podrà veure aquest Nadal.

L’espectacle, sota la direcció artística de Armando Rabanera Muro i Fabrizio Giannini, serà al Mercat de les Flors de Barcelona, del 27 al 30 de desembre, del 2 al 4 i del 6 al 9 de gener.

Activitats complementàries:

A més de les funcions de l’espectacle, la Companyia de Circ “eia” oferirà durant la seva estada al Mercat de les Flors, un seguit d’activitats complementàries, com les funcions escolars, tallers, exposició, presentació de la pel·lícula NUYE, etc.

Documental (8 i 9 de gener, 18h): Al Mercat podrem veure la primera part del documental Nuye sobre el procés de creació d’un espectacle de circ, des de la seva concepció fins la seva estrena.

El documental és una obra de Dieciseisbis (Carlotta Napolitano & Alejandro Cabrera), que han estat acompanyant l’espectacle des dels primers moments de la creació.

Versió de 30 minuts. La versió sencera es presentarà a la primavera.

La projecció comptarà amb la presentació i un petit col·loqui final amb la companyia.

Exposició “Les tintes de NUYE”: Una sèrie de dibuixos fets amb tinta xinesa i llapis il·lustren el procés de creació de l’espectacle NUYE de la Companyia de Circ “eia”. De la mà de l’Aurora Caja en surten aquestes imatges de moments passats a les sales de creació, de cossos que parlen, es barregen i busquen.

Aurora Caja (Palma de Mallorca, 1990) es dedica al circ i a les arts plàstiques. La seva recerca amb les dues disciplines se centra a articular-les per crear un llenguatge propi.

L’exposició es podrà veure al hall del Mercat els dies de funció.

Vacances amb taller: ‘ A la recerca de l’altre/a’ (del 3 al 5 de gener): Activitat recomanada per a nenes i nens d’entre 9 i 12 anys. Al voltant del seu espectacle ‘NUYE’, la Companyia de Circ “eia” ens presenta aquest taller amb l’objectiu principal de crear un espai segur per a explorar i divertir-se amb l’acrobàcia, i reflexionar sobre els eixos de treball del propi espectacle a través del cos en moviment. Ens aproximaran a l’expressió dramatúrgica, sense paraules, de l’acrobàcia en parelles i col·lectiu.

 

NUYE

El projecte, com tots els que crea la Companyia de Circ “eia”, neix d’un llarg treball col·lectiu de recerca i creació, que posteriorment es transforma en espectacle i s’assaja.

Creat per una de les companyies de circ contemporani catalanes amb més projecció internacional, l’espectacle NUYE és una proposta circense i coreogràfica per a sis acròbates que sorgeix de l’exploració de les diverses dinàmiques de les relacions de parella i que recull el nostre anar i venir entre un mateix i els altres, en una recerca constant per a completar-nos.

Equilibris acrobàtics, banquines i jocs icaris tenen lloc en un escenari ocupat per una paret modular que pren vida, amb els seus forats, portes i un trampolí i que, com nosaltres, té moltes cares.

L’obra pensada per a tots els públics a partir dels 8 anys, també és mirall de la societat i beu del moment actual que viu la població mundial. És per això que el procés de creació de la companyia s’ha modificat donant espai a la recerca interna i a la introspecció davant l’aïllament viscut durant el confinament. L’actualitat ha fet que el contacte amb els i les altres hagi esdevingut més valuós que mai i que s’escolti més la necessitat constant per completar-nos, esdevenint l’eix d’aquesta proposta circense i coreogràfica.

L’espectacle s’inspira en les dinàmiques del dia a dia dels acròbates, que estan constantment en contacte entre ells/elles, comunicant-se molt profundament a través del llenguatge no verbal i gestionant els estats d’ànim, la càrrega física i les emocions de l’altre.

NUYE està co-dirigit per Armando Rabanera Muro, Fabrizio Giannini i Roberto Magro, amb coreografies de Michelle Man i interpretat per Luca Bernini, Francesco Germini, Laia Gómez Iglesias, Abby Neuberger, Maiol Pruna Soler i Ona Vives Pérez. Aquesta és doncs, la primera ocasió en què Fabrizio i Armando no participen en la interpretació de l’obra sinó que es dediquen de ple a la direcció artística i dramatúrgia de la producció, donant pas així a la descoberta de nous artistes de circ.

L’espectacle és una coproducció de la companyia amb el GREC Festival de Barcelona, el Mercat de les Flors, Theater op de Markt (Bèlgica), Festival Assemblage’S (Suïssa), Théâtre de Vénissieux (França), L’Atelier Culturel de Landerneau (França), Pont des Arts – Cesson-Sévigné (França), Flic Scuola di Circo di Torino (Itàlia) i Festival La Strada (Austria). Per la seva producció també ha comptat amb el suport de Temporada Alta, Festival UP! – Espace Catastrophe (BEL), La Central del Circ, Teatre L’Artesà, Teatre Principal de Terrassa, Teatre Cirvianum, Teatro Cervantes – Arnedo, El Graner centre de creació i L’Estruch Fàbrica de Creació de les Arts en Viu. La companyia rep el suport institucional d’INAEM – Ministerid’Educació, Cultura i Esport del Governd’Espanya,  ICEC – InstitutCatalà de les Empreses Culturals il’Institut Ramon Llull – Llengua i Cultura Catalana.

Amb la voluntat d’apropar el públic als llenguatges del circ contemporani, la Companyia de Circ “eia” ha preparat la pel·lícula NUYE, centrada en el procés de creació de l’espectacle amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania per conèixer millor i de més a prop els enfocaments artístics del circ actual. La pel·lícula es presentarà els dies 8 i 9 de gener 2022, a la sala SG del Mercat de les Flors, dintre del marc de la programació expandida.

Sobre la companyia

Neix el 2009 a partir de la fusió dels artistes Armando Rabanera Muro, Fabrizio Giannini i Cristiano Della Monica (Cirque Vague, Circo de la Sombra i Le Grand Osim Orchestra) i Francesca Lissia i Celso Pereira (Celso y Frana).

Amb 12 anys d’experiència col·lectiva, quatre creacions en actiu i més de 600 representacions a 18 països, la Companyia de Circ “eia” s’ha posicionat com una companyia de referència en el circ contemporani català, espanyol i europeu. Al centre de les seves creacions hi ha un circ humà, capaç d’evocar la complexitat de les relacions humanes. A més, ha estat reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona 2011 per CAPAS, amb el Premi MAX de les Arts Escèniques 2017 a Millor espectacle revelació per inTarsi, i també el Premi de la Crítica 2017 al Millor espectacle de carrer per Espera.