La companyia El vol del pollastre de Banyoles estrena "Et Planto", el nou text de Clàudia Cedó

Clàudia Cedó ha guanyat el Premi Butaca al millor text per Tortugues i dilluns vinent competirà la final del Torneig de Dramatúrgia contra Ramon Madaula

La companyia El vol del pollastre de Banyoles estrena, en el marc de Temporada Alta, “Et Planto”, el seu últim treball amb text de Clàudia Cedó. El muntatge es podrà veure en sis úniques funcions els dies 27, 28, 29 de novembre i 5 i 6 de desembre a La Factoria de les Arts Escèniques de Banyoles. Amb interpretació d’Eduard Serra, Genís Casals, Júlia Falgàs i Arnau Nadal, el muntatge proposa una reflexió sobre el desig.

Una noia vital i romàntica i un noi avorrit aficionat a la jardineria plantegen una equació de fàcil resposta: ella el planta. A partir d’aquí, “Et Planto” parla de la necessitat de retenir allò que desitgem i de la manera en que perdem l’interès un cop ho aconseguim. El muntatge ens planteja un joc de nines russes, una comèdia esbocinada, una història d’amor en espiral. La parella està interpretada per una actriu i tres actors, que cada un representa una mirada diferent del noi.

El vol del pollastre és una companyia de teatre que neix l’any 2009 formada per alumnes de l’Aula de Teatre de Banyoles. El 2011 van estrenar el seu primer espectacle, “Júlia?”, una tragicomèdia sobre les xarxes socials dirigida per Clàudia Cedó. “De petits tots matàvem formigues” és la segona producció de la companyia, estrenada l’any 2013 també amb text de Clàudia Cedó. És una obra de creació pròpia propera al western i al cinema negre que acosta a l’espectador a un barri suburbial ple de secrets i històries entrecreuades que xoquen irreversiblement. Aquest últim muntatge va representar-se a la sala La Planeta.

Clàudia Cedó és llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i graduada en Art Dramàtic i formada en teatre fòrum i teatre de l’oprimit. Ha treballat com a psicòloga en un centre per a pesrones afectes d’autisme i també al Departament de Justícia de la Generalitat. Va començar la seva vinculació amb el teatre creant el projecte Escenaris Especials, proposta que ofereix cursos de teatre a persones en risc d’exclusió social. Com a actriu, ha participat en espectacles dirigits per Lluís Elías, Xicu Masó, Marina Schubarth, Xavier Pla o Joan Solana. Ha escrit i dirigit “Vida a Mida”, de la companyia Kafkiana, “Júlia?” i “De petits tots matàvem formigues”, de la companyia El Vol del Pollastre, “Nada nuevo que contar” i “Dallas”, de la companyia Pocapuc Teatre. El 2014 escriu i dirigeix “Tortugues”, “la desacceleració de les partícules”, produïda i estrenada a la Sala FlyHard de Barcelona, que rep la nominació a millor text i nominació a revelació del Premi La Crítica 2015 i el premi al millor text a l’edició d’enguany dels Premis Butaca.