La Companyia Elèctrica Dharma presenta ?El Misteri D’en Miles Serra i les Músiques Mutants’

El 22è disc de la banda fusiona la sardana amb el jazz

El Misteri D’en Miles Serra i les Músiques Mutants, el nou disc de la Companyia Elèctrica Dharma (el 22è disc de la seva trajectòria) és un homenatge a Miles Davis i Joaquim Serra, dos dels mestres que tan han influït al llarg de tota la carrera del grup
Amb dos referents aparentment tan allunyats a nivell estilístic com Joaquim Serra i Coromines (Peralada, 1907 – Barcelona, 1957), autor D’algunes de les composicions més emblemàtiques del patrimoni musical coblístic, i el llegendari trompetista i compositor Miles Davis (Alton, 1926 – Santa Mònica, 1991), una de les figures més rellevants i influents de la història del jazz la Dharma vol fusionar aquests dos universos.
Aquesta proposta cerca un objectiu: originar un nou so a partir de L’equilibri i el diàleg entre el món sardanístic i el jazz-rock d’inspiració davisiana. Posar cara a cara mons en principi molt distants, però que en L’imaginari del grup s’acoblen D’una manera visceral i instintiva. Barrejar les melodies lluminoses i mediterrànies de Joaquim Serra amb el món sonor, innovador i avantguardista D’en Miles Davis, el príncep de les tenebres.
El resultat és El misteri D’en Miles Serra i les Músiques Mutants (Picap 2008), una barreja D’intensitat poètica imprevisible.

La Companyia Elèctrica Dharma
Creada el 1974 pels germans Fortuny, la Companyia Elèctrica Dharma és un del grups més importants de l´escena musical catalana. Els seus fundadors, Esteve, Joan i Josep, la van encertar introduint en el rock al nostre país unes melodies i uns sons nascuts del folk català i mediterrani, tot afegint, D’una manera notable, als instruments típics del rock, un saxo soprano, el timbre del qual invoca el de la tenora catalana. Després de 30 anys de carrera artística, aquesta banda eclèctica i singular manté intacte L’esperit dels seus inicis, i la seva discografia suma ja 22 CDs i 4 recopilatoris.

Etiquetes:
,