La companyia Le Petit Bras inaugura demà la fira de circ al carrer de la Bisbal d'Empordà

Els cinc acròbates de la companyia belga presenten un espectacle ple d’humor i d’acrobàcies aèries en una impressionant estructura ‘Art Nouveau'

La XX edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, que se celebra aquest cap de setmana, programa una seixantena d’espectacles amb una gran varietat d’estils a càrrec d’una quarantena de companyies nacionals i internacionals. Circ contemporani, trapezi, clown, aeri, diàbolo, malabars, cable, acrobàcia, música o tallers són algunes de les propostes que es podran veure durant la vintena edició del festival.

La fira s’inicia demà al vespre amb l’espectacle inaugural, amb la proposta ‘LOuder de la Sciure’ de la companyia belga Le Petit Bras. Els cinc acròbates de la companyia presenten un espectacle ple d’humor i d’acrobàcies aèries en una impressionant estructura ‘Art Nouveau’. Demà a la nit, la fira acull el ‘Cabaret Canalla’, que reuneix a quatre figures del circ català amb Jorge Albuerne; Fernando Pose, Manel Rosés i José Luis Redondo.

 Durant la fira, es podran veure espectacles premiats en altres festivals com ‘Incert’, de la companyia catalana Circ Pistolet (Gran Premi BVVA Espectacle de circ. Premis Zirkolika 2014); ‘Esquerdes’ de la també companyia catalana Hotel Iocandi (Premi a la millor companyia novella Zirkolika 2014), ‘Gritando sin hacer mucho ruido’ de la Compagnie Yi Fan (Premi al Millor Espectacle OFF al TAC de Valladolid), o ‘Ekilibuá’ de la companyia lleonesa Maintomano (Premi Millor Espectacle de Carrer a Feria Teatro Castilla y Leon 2014 a Ciudad Rodrigo). El Col·lectiu La Persiana tancarà la fira d’aquesta any amb el seu espectacle ‘Violeta’ (Premi al millor espectacle de carrer Zirkolika 2014).

 Amb la seva voluntat de ser motor de canvi social, Fira de Circ també acull aquest any l’actuació de la companyia africana Afro Jungle Jeegs que està de gira per recaptar fons per a l’escola de circ i arts per a nens ‘Juhudi Arts Centre’, a Nairobi. Aquesta escola va ser creada el 2010 a Jericho, un suburbi pobre de Nairobi, amb un alt nivell de criminalitat i drogoaddicció, amb la idea de proporcionar una vida i un futur millors als nens de l’entorn. També aquest any la fira inclou l’actuació dels pallassos d’hospital XaropClow que ja havien col·laborat en altres edicions però que aquest any s’integren dins de la programació.

 Una de les novetats d’aquest any és la posada en marxa de l’Espai Fira, situat al Passeig Marimon Asprer. Aquest nou espai acollirà el servei de bar (obert des de migdia); actuacions de circ amb la companyia Las XL i dels artístes del Fira Bar i concerts nocturns i diürns amb Esperit! Los Sobrinos i La Perdiu Spencer.

 La majoria d’espectacles són gratuïts i els tres de pagament són a preus populars.