La companyia Lo Nostro cuinarà el “Poema Inacabat” de Gabriel Ferrater

La poesia de Ferrater omplirà el Maldà a través de la vista, l'oïda, el gust i l'olfacte

Redacció.- El Maldà continua amb la programació de caire musical i petit cabaret dels diumenges a l’hora del vermut. I ara és el torn de la companyia Lo Nostro que durant els diumenges de novembre portarà a escena Poema Inacabat de Gabriel Ferrater. Es tracta d’un text molt teatral però que no s’ha portat mai a un escenari i serà la companyia Lo Nostro l’encarregada d’assumir el repte. Una formació de Reus, precisament, d’on va néixer Gabriel Ferrater i que homenatja al poeta aquest 2022, any de celebració del centenari del seu naixement i dels 50 anys de la seva mort. Un poeta que ha connectat i connecta amb la joventut d’una manera poc freqüent. Un poeta de les coses, segons la companyia Lo Nostro.

“Cuinar és com fer un poema i després oferir-lo a taula”, diu Pau Ferran, dramaturg, director i actor de l’espectacle. I és que aquest espectacle té un component especial, ja que trasllada la poesia de Ferrater a la cuina. Un procés de creació de la companyia que indaga si el mateix fet de cuinar, d’habitar un espai al voltant dels fogons, es pot convertir en un fet teatral.

Així, doncs, les i els intèrprets Pau Ferran, Mariona Quadrada, Bàrbara Roig i Álvaro Canelo cuinaran el Poema Inacabat de Gabriel Ferrater durant una hora i serà un espectacle que es podrà gaudir a través de la vista, el gust, l’oïda i l’olfacte.

Poema Inacabat es podrà veure a El Maldà els diumenges 6, 13, 20 i 27 de novembre i compartirà cartellera amb Adéu Jane! de Clara Moraleda i Juanjo Marín.
­
­
SINOPSI

A casa nostra, les coses importants (les decisions, el que s’ha de dir i no es pot callar, les coses boniques) es diuen a la cuina. I gairebé sempre mentre algú remena fogons o cassoles, pela algun vegetal o escata un peix, o té un grapat de sal a les mans. La cuina és el centre de l’univers. Cuinar és com fer un poema i després oferir-lo a taula. Així doncs, cuinarem el Poema Inacabat de Gabriel Ferrater durant una hora. La poesia de Ferrater omplirà el teatre a través de la vista, l’oïda, el gust i l’olfacte.