La coneguda ballarina Ariadna Peya i Camilo Mejía porten “CRY6” al festival Terrats en Cultura

La funció és gratuïta i tindrà lloc el dissabte 15 de juliol a les 20 h al terrat del Centre Cultural La Bòbila

Redacció.- Terrats en Cultura programa aquest dissabte CRY6, una proposta de dansa interpretada per Ariadna Peya i Camilo Mejía, al terrat del Centre Cultural La Bòbila.

L’Ariadna Peya i el Camilo Mejía ens proposen dues peces fetes partint de dos processos personals en el darrer any. Aquest espectacle és conseqüència de diverses trobades al llarg de l’any, la primera a Amsterdam, on neix la peça de l’Ariadna com a resultat de la residència artística de l’European Creative Rooftop Network (ECRN).

Durant l’estiu de 2022, l’ECRN va desenvolupar un programa de residències i intercanvis artístics internacionals i interdisciplinaris amb l’objectiu de generar noves oportunitats de treball per a artistes i facilitar l’accés a nous mercats europeus, visibilitzar noves pràctiques creatives que es basen en els terrats de les ciutats i fomentar la participació en el programa d’audiències i agents culturals locals. Gràcies a aquesta iniciativa, el públic d’aquesta onzena edició de Terrats en Cultura podrà gaudir de la proposta CRY6.

Després de la funció s’oferirà un col·loqui postfunció a càrrec de Novaveu.

La funció de CRY6 tindrà lloc el dissabte 15 de juliol a les 20 h. Les entrades són gratuïtes, però requereixen reserva prèvia que es pot efectuar per Internet a través de la pàgina web www.terratsencultura.org.

 

ECRN (European Creative Rooftop Network)

Coincidències i Terrats en Cultura formen part del col·lectiu European Creative Rooftop Network (ECRN). Amb el suport de la Comissió Europea en el marc del programa d’Europa Creativa, l’ECRN ha articulat un projecte transversal i internacional per treballar l’ús dels terrats com espais de convivència, a través de la difusió d’iniciatives culturals i socials, sempre amb el denominador comú de la sostenibilitat (mediambiental, ciutadana, energètica, cultural).

El passat 12 de maig de 2023, l’ECRN va presentar un document amb propostes polítiques que desafien a les ciutats europees a utilitzar els terrats com una via per combatre el canvi climàtic i la segregació socioeconòmica. El document ha involucrat a 1850 persones i entitats (legisladors, societat civil, arquitectes, propietaris, residents d’edificis d’habitatge social, artistes, productors culturals, emprenedors, estudiants i nens) de 9 ciutats de 8 països europeus.

Aquest document ofereix una revisió accessible de què és l’arquitectura creativa dels terrats i què pot significar per al desenvolupament urbà sostenible, així com recomanacions per inversionistes urbans que vulguin activar creativament els terrats de la seva ciutat per augmentar la sostenibilitat urbana.

 

10 anys de Terrats en Cultura

Aquest 2023 se celebren deu anys des que l’associació Coincidències va donar el tret de sortida a la primera edició de Terrats en Cultura, que s’ha consolidat com una cita ineludible per als amants de la cultura més genuïna, sense cues ni grans artificis, de mesura humana i compromesa amb l’entorn. Fa una dècada que aquest festival porta esdeveniments escènics efímers als terrats, uns espais normalment inaccessibles, i proposa al públic una manera diferent de viure la ciutat, des de les altures. Terrats en Cultura és un cicle d’arts escèniques i música impulsat per l’associació cultural Coincidències. El projecte, nascut l’any 2013, té com a objectiu reivindicar l’ús dels terrats, espais característics de l’arquitectura mediterrània, que actualment estan quedant en desús i orfes de sentit. A través d’una programació cultural itinerant als terrats de la ciutat, el festival recupera aquests espais i, alhora, aposta per un model d’urbanisme més sostenible.

Coincidències és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa en el sector de les arts escèniques, la democratització cultural i la creació de nous públics des de l’any 2013. Nascuda a Barcelona, l’associació té com a principal objectiu recuperar, a través d’accions culturals, espais urbans de socialització, com ara els terrats d’edificis públics i privats. L’entitat és creadora del festival Terrats en Cultura. També és un dels membres fundadors del col·lectiu European Creative Rooftop Network (ECRN), una xarxa que reuneix diferents projectes socials, culturals, urbans i mediambientals que tenen els terrats de les ciutats europees com a elements vertebradors de la seva activitat.