La consagració de la primavera

Posada en escena de Roger Bernat a partir de la coreografia de Pina Bausch, al Mercat de les Flors

?Donem al públic auriculars sense cables amb 3 canals. Se?l convida a entrar a la sala. Sona La consagració de la primavera D’Ígor Stravinski, un dels ballets més importants del segle passat, del qual Pina Bausch va fer al 1975 una versió històrica. Se senten diferents veus. A cada canal, coses diferents. Veus en paral·lel que divergeixen i s’entrecreuen?. Els espectadors són protagonistes D’aquesta versió teatral en la qual
L’espectacle és al mateix temps un joc i una coreografia. I on l’espectador esdevé protagonista.

Amb aquesta proposta de Roger Bernat, estrenada a Mèxic i al Teatre Lliure la passada temporada, el Mercat vol celebrar el Dia Internacional de la Dansa D’enguany. La consagració de la primavera és el resultat de L’experiència del taller Fer coses amb Persones, impartit per Roger Bernat a Transversales 2009 a Mèxic. Després de dues setmanes de treball amb una vintena D’alumnes es va decidir desenvolupar el projecte més enllà de L’àmbit pedagògic.

Roger Bernat inicia la seva formació en el camp de L’arquitectura a partir de la qual s’interessa pel teatre. Estudia Direcció i Dramatúrgia a L’Institut del Teatre de Barcelona on es gradua amb el Premi Extraordinari 1996. L’any 1997 funda General Elèctrica amb Tomàs Aragay, un Centre de Creació per al Teatre i la Dansa que L’any 2001 tanca. Alguns projectes teatrals: 10.000 Kg (Premi Especial de la Crítica 96/97); Confort Domèstic (Premi de la Crítica al Text Dramàtic 97/98), Àlbum, Trilogia 70, Bones Intencions, el cicle Bona Gent, LALALALALA, Amnèsia de Fuga, Tot és perfecte, Rimuski o Domini Públic. Alguns projectes de vídeo: Polar, Vero, La Tribu o El que sap tothom i ningú no gosa dir.