"La crònica dels canvis" arriba a Arbúcies

L'exposició es pot visitar del 6 al 29 de març al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella

Després de passar per Girona, La jonquera, Figueres, Blanes i Salt, l’exposició “La crònica dels canvis. El periodisme a les comarques gironines (1976-2014)” arriba ara a Arbúcies, on es pot veure a les sales d’exposició temporal del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, des del 6 de març i fins al 29 de març (de dimarts a divendres, d’11 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre; i els caps de setmana, d’11 del matí a 2 de la tarda i de 2/4 de 5 a 7 de la tarda)

Projectada i organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes -amb el suport de la Diputació de Girona i de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona-, aquest projecte pretén difondre entre la societat la importància que tenen els mitjans de comunicació i deixar constància dels fets que han marcat època en cadascun dels períodes en què es pot dividir el temps transcorregut entre el final de la dictadura franquista i l’actualitat. Alhora, vol també reflectir quina ha estat l’evolució dels mitjans de comunicació que han recollit aquests fets. 

Es tracta d’una mostra que destaca pel seu contingut històric -tant des de la perspectiva dels fets que han colpit les comarques gironines com des de la perspectiva dels canvis en la manera de comunicar-los- i divulgatiu, donat que la manera de presentar-se (molt visual gràcies a l’àmplia selecció de fotografies d’impacte publicades als mitjans escrits) la fa atractiva per a un ampli sector de la societat.

L’exposició ha estat comissariada pel periodista i historiador Enric Pujol, mentre que el disseny gràfic ha anat a càrrec de Marcel Dalmau. “La crònica dels canvis” està complementada per un llibre-catàleg de 200 pàgines que inclou més de 140 fotografies.