La crítica musical dóna a conèixer els finalistes al Premi Puig-Porret 2010

Mishima, Sanjosex, Raynald Colom, Pep Gimeno ?Botifarra?, Las Migas i Guillamino són els sis finalistes que opten a guanyar el guardó

La crítica musical catalana ha donat a conèixer els finalistes (per categories) de la XIII edició del Premi Puig-Porret de la Crítica Musical de Catalunya al millor artista dels Països Catalans de L’últim any. Aquest Premi que atorga la Institució Puig-Porret, està dotat amb 10.000 euros, fet que el converteix en el premi musical més important del país.

El guanyador del premi Puig-Porret sortirà escollit entre aquests sis finalistes i estils: el grup Mishima, pel disc Ordre i Aventura (pop rock); Sanjosex, per Al marge D’un camí (cançó); Raynald Colom, pel compacte Evocación (jazz i músiques creatives); Pep Gimeno “Botifarra” (folk), Las Migas per Reinas del matute (flamenc) i Guillamino (música electrònica).

Per tal de garantir una representació igualitària de tots els gèneres, escoles i tradicions, el Premi estableix una divisió en sis categories: pop-rock, cançó, jazz i músiques improvisades, folk, flamenc i electrònica. Les votacions són realitzades per un cens de periodistes musicals (prop de 200) que emeten una única votació per escollir el que consideren millor grup, artista o producció en cadascuna de les sis categories. El passat dia 3 de setembre va finalitzar el període de votació, i ja s’ha dut a terme el recompte que permet donar a conèixer  els finalistes.

El jurat, format per un reduït grup de set crítics i periodistes musicals -Josep Maria Hernández ?Txuski? (El Punt), Ferran Riera (TV3), Jordi Vilarrodà (El Nou9), Isaac Albesa (Diari de Tarragona), Núria Martorell (El Periódico), Pilar Sampietro (RNE) i Jordi Rueda (Clave Profesional)- deliberarà el guanyador D’entre els sis finalistes i el guardó es lliurarà durant L’acte inaugural del Mercat de Música de Vicel proper dimecres 15 de setembre.         

Els guanyadors anteriors han estat Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Jaume Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005), Poveda (2006), La Troba Kung Fú (2007), Roger Mas (2008) i Manel (2009).

 
Una tasca en defensa de la cultura

La Institució Puig-Porret és una fundació privada amb seu a Vic, que dirigida per un Patronat, té com a finalitat atendre i protegir els antics treballadors de L’empresa El Tint i col·laborar en tasques ciutadanes D’assistència social, beneficència i de promoció de la cultura. Tal i com recullen les bases de la convocatòria, ?el Premi té per finalitat L’exaltació de la música, dels seus creadors i dels seus intèrprets’.

Etiquetes: