La cuina de Víctor Quintillà i la música de Jazz Machín tanquen avui la 8a edició del Gastromusical

Serà la darrera nit d’una proposta única que uneix música i gastronomia i que ahir va sumar-hi també el cinema amb la nova proposta Gastrocinema

El Molí de l’Escala va desplegar ahir a la nit la pantalla per a projectar la pel·lícula Quadrophenia, una de les millors pel·lícules britàniques de tots els temps i basada en l’òpera-rock del mateix nom de la banda anglesa The Who. A banda de seguir la projecció, qui va voler també va poder sumar al cinema la gastronomia amb una proposta culinària basades en el cinema i la cultura britànica, principalment el clàssic fish & chips.

Després de cinc dies intensos d’activitats, el Gastromusical tancarà avui la 8a edició i els encarregats de fer-ho seran el grup Jazz Machín i el xef Víctor Quintillà. El cuiner és un dels grans valors de futur de la cuina del país i ho demostra el fet que el 2012 va aconseguir una estrella Michelin i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com el millor cuiner jove de l’any. Víctor Quintillà proposa una cuina coherent i carregada de compromís. En el paisatge purament metropolità de Santa Coloma de Gramanet, on hi té el restaurant Lluerna, ofereix en els seus plats productes arribats diàriament de la comarca del Maresme. 

Quintillà presentarà un sopar fet amb productes de casa i inspirat en la música dels Jazz Machín. Celeste Alías, Santi Carrera, David Soler i Oriol Roca, coneguts com a Jazz Machín, són una formació excepcional de músics catalans que injecta una sonoritat diferent als boleros de sempre d’Antonio Machín, amb elements del jazz. Des de l’admiració més profunda, aquesta formació recupera i reconstrueix aquelles genuïnes melodies que recorden una època difícil, la postguerra, i les interpreta carregades de jazz i de jocs electrònics. 

La nit d’avui serà també la darrera oportunitat per a veure l’exposició ‘…I per postres’ Hiperpostres’ de la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art de Banyoles. En la mostra, s’explica l’intercanvi creatiu entre el pintor Xavier Escribà i el cuiner Pere Arpa, del restaurant Ca l’Arpa de Banyoles, premiat amb una estrella Michelin. En aquesta exposició es posen en contacte el món de l’art i el menjar, una fórmula explorada en altres ocasions però que continua establint nous i sorprenents vincles.