La cuina de Víctor Quintillà i la música de Jazz Machín tanquen “el millor Gastromusical”

El cuiner i propietari del restaurant Molí de l’Escala va valorar ahir així la 8a edició del festival que es va tancar ahir a la nit

“El millor Gastromusical de la història”. El cuiner i propietari del restaurant Molí de l’Escala va valorar ahir així la 8a edició del festival que es va tancar ahir a la nit. La cuina de Víctor Quintillà, del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramanet, i la música de Jazz Machín van posar punt i final a una edició que es va obrir el passat dimecres 30 de juliol i que, per primer vegada, s’ha celebrat en sis dies consecutius. 

El Gastromusical és una iniciativa pionera promoguda pel Molí de l’Escala que uneix música, gastronomia, art i solidaritat i el resultat és una combinació de plaers intensos. El xef convidat proposa un menú exclusivament pensat i adaptat al perfil del músic que actuarà a continuació. La intimitat de l’espai i la proximitat amb els creadors esdevenen els ingredients bàsics per a unes nits màgiques. 

Després de set edicions, on la proposta girava al voltant de cinc sopars–concert que se celebraven al llarg del mes d’agost, aquest any el festival s’ha concentrat en sis dies consecutius i ha ofert noves activitats per a obrir-se a nous públics. 

Jordi Jacas va fer ahir a la nit un balanç molt positiu d’aquesta edició. Segons va destacar, “estem molt satisfets perquè tant el canvi de dates com les noves activitats, especialment la Nit de les Estrelles i el Gastrokids, han tingut molt bona acollida per part del públic”. A més, el cuiner i propietari del Molí de l’Escala va afegir que “tots els sopars-concert s’han omplert i això ens fa estar molt contents”. “Estem parlant d’una ocupació mitjana de prop del 80% i amb les entrades exhaurides en dos dels concerts, el d’Adrià Puntí i el de Coque Malla”, va explicar Jacas. 

La cuina de Víctor Quintillà i la música de Jazz Machín van posar ahir a la nit el punt i final a la 8a edició del Gastromusical. El cuiner, un dels grans valor de futur de la cuina del país, va plantejar un menú basat en la proposta musical de Jazz Machín, unint la tradició de la cuina amb tocs de modernitat. El sopar es va obrir amb un Mojito sòlid, un Bloody Mary i unes Olives amb Campari. Després va seguir amb un tàrtar de tomàquet amb fals rovell i amb un caneló de rostit de Gall del Penedès, el plat més tradicional de la nit. A continuació, Quintillà va oferir una costella de porc, aromàtics i amanida de fonoll i el sopar es va tancar amb el postre Júlia amb litxis, festucs i xocolata blanca. 

El sopar va servir com sempre de preludi de la música. Els Jazz Machín van oferir un concert on recuperen i reconstrueixen els boleros de sempre d’Antonio Machín, des de l’admiració més profunda. Jazz Machín, format per Celeste Alías, Santi Careta, David Soler i Oriol Roca, va anar desgranant una per una les melodies genuïnes de Machín carregades de jazz i de jocs electrònics, com el Manisero, Dos gardenias o Toda una vida. 

El Gastromusical es va obrir el dimecres 30 de juliol amb la parella formada per Jordi Herrera a la cuina i Adrià Puntí a l’escenari. L’endemà, es va estrenar una de les noves propostes d’aquest any, la ‘Nit de les Estrelles’ que va servir també per a celebrar els 20 anys del Molí de l’Escala. Jordi Jacas i el seu equip van oferir un menú commemoratiu d’aquest 20è aniversari, amb Joan Colomo a l’escenari reinventant la radiofórmula. 

El divendres 1 d’agost, el rock es va instal·lar a la cuina i a l’escenari amb la parella formada per Jean Luc Figueras, un dels cuiners més reconeguts del país, i Coque Malla, mentre que el dissabte 2 d’agost va ser el torn per als més petits amb el Gastrokids. La proposta, una de les noves activitats d’aquesta edició, va tenir molt bona acollida i prop de 150 nens i nenes van participar en els tallers interactius de gastronomia i música. Diumenge, va ser el torn del cinema, amb el Gastrocinema.