La cuina del Montseny, eix de la II Fira Gastroart D’Hostalric

La mostra recupera L'essència de la fira de Sant Miquel i prepara el terreny per al futur Centre Gastronòmic que s'ubicarà a la vila

Hostalric acollirà el mes de setembre la Fira Gastroart, un esdeveniment que dóna protagonisme a la gastronomia, a L’artesania i al producte de proximitat. Del 24 al 26 de setembre el públic coneixerà les activitats amb què comptarà el futur Centre Gastronòmic D’Hostalric: degustacions gastronòmiques, concurs de torrades, demostracions D’oficis artesans, tallers infantils D’artesania i de gastronomia i una jornada de comercialització de productes de la Selva.

La Fira Gastroart D’Hostalric portarà al carrer algunes de les activitats que es podran trobar al futur Centre Gastronòmic a través de Gastroart, una fira monogràfica D’Artesania Catalunya que ressalta el prestigi i L’excel·lència dels productes de proximitat i de la cuina selvatana, recupera la identitat del territori i promociona el potencial de la gastronomia com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial, fomentant així activitats lúdiques i formatives. L’Ajuntament D’Hostalric aposta per la dinamització i promoció del municipi i del seu territori. En aquest sentit, la creació del Centre Gastronòmic D’Hostalric, centrat en la difusió i promoció del Patrimoni Gastronòmic Català, respon a les necessitats de canvi econòmic que demana L’actual context econòmic.

Entre les activitats paral·leles de la fira Gastroart cal destacar les degustacions amb el format ?Mostra Gastronòmica?, amb tastos com ?La cuina del Montseny?, ?Cuines del món?, ?Cuina tradicional D’Hostalric?, ?Berenar amb coques i pastissos’ i també una botifarrada popular. El concurs de torrades que es celebra a la vila permetrà que els visitants puguin degustar les torrades als bars i restaurants i votar la que considerin més bona.

Gastroart també inclou demostracions D’oficis artesans, L’exposició i venda de productes gastronòmics i, per als més petits, passejades amb ponis, un taller de vidre artesanal i un taller de coca artesana, entre D’altres. ParaL’lelament, es realitzarà una presentació i signatura de llibres de cuina, exposicions sobre el Centre Gastronòmic D’Hostalric, el 1r Concurs D’Artesania Gastroart, un concurs D’aparadors…

Un dels punts forts de la Fira Gastroart D’Hostalric serà la jornada sobre comercialització de productes alimentaris de la comarca de la Selva. Es tracta D’un projecte innovador per augmentar el consum de productes de proximitat en detriment dels productes importats i de fora de temporada, per tal de disminuir la contaminació que el seu transport genera i donar suport als productors de la comarca, contribuint a dinamitzar L’economia local.

Etiquetes: